Kuyperwijk

De gemeente zet zich in om de Kuyperwijk te versterken. Zodat de buurt een prettige plek is om te wonen en te leven. Dit gebeurt samen met partners in de wijk. Zoals woningcorporaties, ondernemers, maatschappelijk werk en de wijkagent.

Goede voorzieningen

Samen houden zij de voorzieningen op orde. Bijvoorbeeld met fijne winkels, speelplekken voor kinderen en een goede busverbinding naar de stad. Maar ook met wijkcentrum De Parel, gezondheidscentrum Vermeertoren, ontmoetingsplek DOEL en een aantrekkelijk Van Foreestplein.

Met elkaar in contact

Met de partners zoekt de gemeente ook naar manieren om bewoners en ondernemers samen te brengen. Zo organiseert de gemeente zelf activiteiten. Maar brengt nog liever partijen samen. Hierdoor ontstaan leuke ideeën voor de wijk. Een mooi voorbeeld is het spreekuur van de wijkagent in de buurt.

Investeren in woningen

Er zijn ook investeringen in de Kuyperwijk. Zo bouwt Vidomes aan de Van Alkemadestraat nieuwe woningen. En gaan de gemeente en aannemer Van Wijnen middeldure koopwoningen bouwen aan de Teding van Berkhoutlaan.

Vestia wil de komende jaren 520 woningen in de buurt verbeteren. Dit gebeurt door onderhoud en door de woningen duurzamer te maken. Zo zorgt betere isolatie ervoor dat de woningen prettiger worden om in te wonen. En het zorgt voor minder energiegebruik. Aannemer Van Mierlo Dinkq voert het werk in 4 fases uit. Ook Woonbron wil de komende jaren woningen vernieuwen.

Kabels, leidingen en riool

De gemeente investeert ook samen met nutspartijen in de Kuyperwijk. Zoals Stedin, Evides en internetbedrijven. De buurt bestaat ongeveer 60 jaar. Daarom is het nodig om kabels, leidingen en het riool te vernieuwen. Zo kunt u in uw woning veilig gebruik blijven maken van gas, water en elektriciteit. Het maakt uw woning ook klaar voor de toekomst. Bijvoorbeeld door een snellere internetverbinding. En de overstap naar duurzame energie zonder aardgas. Maar ook om te zorgen voor een goede opvang, afvoer en hergebruik van regenwater.

Overlast

Het werk kan tijdelijk wat overlast geven. Bijvoorbeeld bij het opbreken van de straat of de stoep. Maar uiteindelijk hebben we allemaal plezier van de verbeteringen.

Van Foreestplein

Het Van Foreestplein krijgt een opknapbeurt. Het plein wordt zo nog meer een plek waar iedereen prettig kan verblijven. Ook verbeteringen in de omgeving van het plein dragen bij aan een fijne buurt. Zoals de nieuwbouw van de supermarkt en de nieuwe fietsstraat langs de Van Foreestweg. Maar ook de opgeknapte speeltuin aan de Hoogenhouckstraat.

Aantrekkelijke wijk

Met al deze samenwerkingen, initiatieven en investeringen maken we van de Kuyperwijk een aantrekkelijke wijk voor iedereen. Om in te wonen, te leven en te werken. Heeft u nog ideeën voor verbeteringen in de buurt? Geef uw idee door via het contactformulier van de gemeente.

Wat vinden bewoners?

Wat gaat er goed in de Kuyperwijk en wat kan beter? Bekijk de video's met reacties van bewoners.

Nieuws en initiatieven

Kijk voor het laatste nieuws uit de buurt en lopende initiatieven op www.kijkopdevoordijk.nl.

Uw mening
Uw mening