Verstopt riool

Gebruik het riool alleen waarvoor het is bedoeld. Medicijnen, vet en toiletdoekjes zijn schadelijk voor het riool en kunnen verstopping veroorzaken.

Verstopt riool

Heeft u in uw huis meerdere afvoeren die niet goed doorstromen? Dan is waarschijnlijk het riool onder uw huis of tuin verstopt. Schakel een gecertificeerd rioolreinigingsbedrijf of loodgieter in.

Kunt u met een camera-inspectie aantonen dat de oorzaak niet in uw eigen rioolleiding zit? Neem dan contact op met de gemeente om de opnames te sturen. Na beoordeling van de inspectie kan de gemeente uw rioolaansluiting in het openbare gebied vervangen of herstellen.

U mag niet graven in openbaar gebied. Heeft u last van een rioolleiding in openbaar gebied? Neem dan altijd contact op met de gemeente.

Afvoer loopt niet door

Enkele tips als uw afvoer niet goed doorloopt:

  • Heeft u vaker een verstopte afvoer? Vul uw spoelbak 1 keer per maand met heet water en soda. Trek daarna de stop eruit.
  • Werkt een afvoer niet? Draai de sifon open en maak die schoon. Ontstoppen met een simpele ontstopper werkt vaak ook.

Pas op met chemische middelen. Deze kunnen uw riool aantasten. En het zuiveren van het rioolwater verstoren. Schakel liever een rioolreinigingsbedrijf of loodgieter in.

Water uit riool omhoog

Komt er water uit het gemeentelijke riool omhoog? Meld het de gemeente. Dit kan komen door werk aan het riool.

Zie ook

Uw mening
Uw mening