Advies over uw maatschappelijk initiatief

Algemeen

Heeft u een idee voor een maatschappelijk initiatief in uw buurt, wijk of heel Delft? En zoekt u hiervoor steun of partners om mee samen te werken? De gemeente denkt graag met u mee. En kan u adviseren, doorverwijzen en ondersteunen.

Hoe verder?

De gemeente neemt binnen 5 werkdagen contact met u op. Draagt uw idee bij aan het verbeteren van de buurt, wijk of stad? Sluit het aan bij wat de gemeente voor Delftenaren doet? Dan koppelen wij u aan een contactpersoon. Deze persoon begeleidt u verder.

Initiatieven in uw buurt

In Delft vinden veel waardevolle maatschappelijke initiatieven plaats. Zoals initiatieven om de leefbaarheid in uw wijk te verbeteren. Of om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen. 

Op de website van MAEX vindt u voorbeelden van Delftse initiatieven. En initiatieven uit andere steden. MAEX is een online platform die maatschappelijke waarden meet en zichtbaar maakt. Maatschappelijke initiatieven en sociaal ondernemers kunnen zich hiervoor aanmelden. MAEX stimuleert bedrijven, overheden en fondsen om bij te dragen aan deze initiatieven.