Afval aanbieden

Heeft u een container voor oud papier, groenafval (GFT), plastic en verpakkingen (PMD) of restafval? In de afvalkalender van Avalex ziet u wanneer zij het afval bij u ophalen.

Container plaatsen

Plaats de container op de aanbiedplek met de handgrepen naar de straat. Dit mag vanaf 21.00 uur op de avond voor de ophaaldag. Zorg dat uw container uiterlijk om 7.30 uur op de ophaaldag aan de straat staat. U mag geen vuilniszakken of dozen naast de container plaatsen.

Binnenstad

Woont u in de binnenstad? En biedt u uw restafval in vuilniszakken aan? Dan mag u uw afval alleen op de inzameldag tussen 6.00 en 7.30 uur langs de straat zetten. En dus niet al op de avond ervoor. Dit geldt ook voor het aanbieden van papier en karton.

Plaats uw afvalzakken, papier en karton alleen op de vaste verzamelplekken. En dus niet voor uw gevel. De verzamelplek herkent u aan de stoeptegel met het symbool van een afvalzak. Nog niet overal in de binnenstad zijn verzamelplekken.

Op de kaart ziet u de huidige verzamelplekken in de binnenstad. Als bewoner krijgt u een brief als in uw buurt ook verzamelplekken komen. De gemeente gaat dan strikter toezien op het naleven van de regels.

Melden of aanvragen

  • Is uw container kapot, verdwenen of niet geleegd?
  • Wilt u een extra container aanvragen?

Meld het bij Avalex.

Zelf wegbrengen

Past uw afval niet in uw container? Breng het naar de milieustraat aan de Voltaweg 11. Open op maandag t/m zaterdag van 8.00 - 17.00 uur. Vergeet niet uw (digitale) Avalexpas mee te nemen.

Boete

Biedt u uw afval verkeerd aan? Bijvoorbeeld te vroeg, te laat of naast de container? Of zet u zonder afspraak grofvuil op straat? Dan krijgt u een bekeuring als de gemeente u op heterdaad betrapt.

Is niet bekend wie de dader is? Dan mag de gemeente het afval openmaken en controleren. Blijkt hieruit dat het afval van u is? Dan krijgt u een boete. Dit heet spoedeisende bestuursdwang. U betaalt de kosten voor de controle en het verwijderen van het afval. De boete is:

1 vuilniszak€ 100
2 vuilniszakken€ 125
3 of meer vuilniszakken€ 150