Belastingen en heffingen

In februari ontvangt u uw aanslag voor de gemeentelijke en de waterschapsbelastingen. De hoogte van het bedrag hangt onder andere af van de WOZ-waarde van uw pand. Elk jaar geldt voor uw woning of bedrijfspand een nieuwe WOZ-waarde.

Regionale Belasting Groep 

De Regionale Belasting Groep (RBG) verzorgt in Delft de belastingen voor de gemeente en het waterschap. Kijk voor meer informatie op de website van de RBG. Bijvoorbeeld over uw belastingaanslag, bezwaar maken, kwijtschelding aanvragen of uw WOZ-waarde.

Uitstel van belastingen

Kunt u als bedrijf of zzp'er de belastingen voor de gemeente en het waterschap niet betalen? Neem contact op met de RBG. Ook kunt u uitstel aanvragen bij de Belastingdienst voor verschillende belastingen.

Vragen?

Heeft u vragen over uw belastingaanslag of WOZ-waarde? Stel uw vraag via het contactformulier van de RBG. Of bel 088 291 10 00.

Parkeerboete

Voor vragen over een parkeerboete (parkeerbelasting) kunt u terecht op de website van ParkerenDelft. Of bel 015 200 10 46.

Beleid en tarieven

De gemeente maakt het belastingbeleid en stelt de belastingtarieven vast. Zie de verordeningen voor de actuele tarieven.

Hack bij leverancier van de RBG

Cybercriminelen hebben een leverancier van de RBG aangevallen met ransomware. De getroffen leverancier (Addcomm) verstuurt de aanslagen die inwoners per post of digitaal ontvangen. Kijk voor meer informatie op de website van de RBG.