Beschrijving Tanthof

De weg Abtswoude splitst de wijk in 2 delen: Tanthof-Oost en Tanthof-West. Ten zuiden van de wijk ligt het recreatiegebied Midden-Delfland. Het gebied was vroeger een landelijke polder. Langs het Abtswoude zijn nog enkele kenmerkende boerderijen. Die verwijzen naar het agrarische verleden van het gebied. 

Bouw en groen

In Tanthof-Oost zijn veel woningen uit de jaren tachtig. Tanthof-West heeft veel moderne en zakelijke bouw. 

Een van de belangrijkste kenmerken van Tanthof zijn de groenstroken. Door deze stroken ligt elke woning binnen 120 meter van het groen. Alle groenstroken komen uit op het Abtswoudsepark.

Voorzieningen

In Tanthof zijn de meeste speelplekken, 82 in totaal. Hiervan zijn er 2 met een stedelijke functie. Dit zijn de kinderboerderij en de waterspeeltuin. In wijkcentrum de Hofstee zitten diverse functies. Zoals de ruimtes voor buurtactiviteiten en de VAK. Maar er zijn ook huiskamers voor de Chinese en de Irakese vereniging. En veel kinderactiviteiten.

In de wijk zit ook jongerencentrum The Border. Daarnaast is er een gebouw in Tanthof-Oost voor de Surinaamse en Antilliaanse gemeenschap in Delft. Zij organiseren ook regelmatig programma’s voor jongeren. Verder zijn er verschillende sportverenigingen in Tanthof. 

Website voor de buurt

Participe Delft heeft in Tanthof een buurtwebsite opgezet. Met als doel om bewoners te laten weten wat er in hun wijk gebeurt. En hoe bewoners elkaar met kleine dingen kunnen helpen.

Zie ook