Buurtgezinnen

Zit alles even tegen? Stapelen problemen in uw gezin op? Lukt het niet meer om genoeg tijd en aandacht aan uw kinderen of uzelf te besteden? Ieder gezin heeft moeilijke periodes en opvoeden kan heel pittig zijn. Is uw eigen netwerk van familie en vrienden te klein? Of heeft het niet de mogelijkheden om u te helpen? Dan kan Buurtgezinnen helpen.

Heeft u hulp nodig?

Buurtgezinnen werkt in opdracht van de gemeente. Hun diensten zijn gratis. Buurtgezinnen koppelt uw gezin aan een warm en stabiel gezin in uw buurt. Samen maakt u afspraken over de steun die u nodig heeft. Het kan bijvoorbeeld gaan om een wekelijkse speelafspraak, het brengen naar zwemles of sport of samen iets leuks ondernemen. Dat is iedere keer maatwerk. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht. En worden ouders even ontlast.  

Wilt u een ander gezin helpen?

Buurtgezinnen zoekt gezinnen die steun willen bieden aan een ander gezin dat steun nodig heeft. Dit kunnen ouders met kinderen zijn. Maar ook grootouders of stellen zonder kinderen. Welke steun u biedt en hoeveel tijd u erin steekt, bepaalt u zelf. U maakt hierover afspraken, samen met Buurtgezinnen en het vraaggezin. 

Aanmelden

Heeft u hulp nodig? Of wilt u steun bieden? Meld u aan via de website van Buurtgezinnen.

Hoe verder?

Na aanmelding neemt de coördinator van Buurtgezinnen contact met u op. Zij bespreekt met u welke steun u nodig heeft of kunt geven. Vervolgens brengt zij u in contact met een gezin dat bij u past. Daarbij is het erg belangrijk dat het klikt tussen beide gezinnen.

Meer informatie

Twijfelt u of Buurtgezinnen iets voor u is? Op de website van Buurtgezinnen vindt u meer informatie.

U kunt ook contact opnemen met de coördinator van Buurtgezinnen.