Circulair festival 2024

Hoe zorgt u voor minder afval? Tijdens het circulair festival op 16 maart kon u Delftse ondernemers en initiatieven ontmoeten die van afval nieuwe producten maken. Ook leerde u zelf uw fiets of kleding repareren en afvalvrij leven in een van de workshops. 

DatumZaterdag 16 maart 2024
Tijd12.00 - 16.00 uur
LocatieStichting Stunt (Vulcanusweg 307)

Meedoen

Tijdens het circulair festival kon u meedoen met een workshop fietsreparatie, zeefdrukken en kleding repareren in de werkplaatsen. U leerde wat u zelf kunt doen om afval te voorkomen en geld te besparen. Kinderen konden zelf een vogelhuisje maken en er was een interactieve ontdekhoek. Ook kon u mee met de Zero Waste-rondleiding door Delft.

Tijdens deze eerste editie van het festival leerde u over duurzaam leven zonder afval. 

Deelnemende organisaties

De gemeente organiseerde het festival. Het doel was om Delftenaren bewust te maken van hun eigen gebruik en te inspireren. Dit gebeurde samen met meer dan 15 organisaties en initiatieven uit Delft. Zoals Stichting Stunt, De Papaver, Deelstroom Delft, Het Repaircafé en Zero Waste.

Week van de circulaire economie

Het festival was tijdens de week van de circulaire economie. Dit is dé jaarlijkse campagneweek voor de circulaire economie. De week van de circulaire economie vond in 2024 voor de 9e keer plaats. Van maandag 11 tot en met zaterdag 16 maart.