De Staal

De gemeentelijke locatie aan de Staalweg 1 en de omliggende omgeving krijgen een nieuwe bestemming. Novaform Vastgoedontwikkelaars gaat het gebied ontwikkelen.

Gebied

De locatie ligt aan de Staalweg, bij de afrit Delft van de A13. Het maakt deel uit van bedrijven- en kantorenterrein Delftse Poort. Dit is het gebied tussen de:

  • Oostpoortweg (zuidgrens)
  • Afrit van de snelweg (oostgrens)
  • Woonbuurt Heilige Land (noord- en westgrens)

Wonen en werken

Op de vroegere gemeentelocatie komen maximaal 346 koop- en huurwoningen. Dit worden appartementen, eengezinswoningen en herenhuizen. Ook komen er praktijkwoningen, een combinatie van wonen en werken. Daarnaast komen er commerciƫle ruimtes en mogelijk horeca.

Woontoren

Op de locatie komt een hoge, groene wal met daarop een iconische woontoren langs de A13. Rond de nieuwe Staalweg liggen straks meer traditionele bakstenen woongebouwen. In de bakstenen gevels van deze woningen zijn de contouren van grachtenpanden te zien. Ze verwijzen naar de geschiedenis van Delft.

Staalweg

In het plan ligt de nieuwe Staalweg in het midden. De weg sluit dan direct aan op de Van Lodensteynstraat. De woonwijk krijgt zo een logischer aansluiting op de Oostpoortweg. En de nieuwbouw sluit goed aan op de bestaande woonwijk.

Meer informatie

Heeft u vragen over het soort woningen dat op de locatie komt? Of wilt u meer informatie? Kijk op de website destaaldelft.nl.