Grofvuil

Grofvuil is afval dat te groot of te zwaar is voor in de container. Ook snoeiafval (takken en stammen uit uw tuin), matrassen, elektrische apparaten en metaal horen bij het grofvuil.

Grofvuil wegbrengen

Breng uw grofvuil naar de milieustraat aan de Voltaweg 11. Open op maandag t/m zaterdag van 8.00 - 17.00 uur. Neem uw (digitale) Avalexpas mee. Het aanbieden van grofvuil is meestal gratis. Voor sommige soorten afval moet u betalen. Ook betaalt u kosten als u in een kalenderjaar meer dan 13 keer de milieustraat bezoekt. Kijk voor meer informatie en de kosten op de website van Avalex.

Laten ophalen

Is zelf wegbrengen niet mogelijk? Dan kunt u een afspraak met Avalex maken om het grofvuil bij u thuis op te halen.

Op de website van Avalex staan de regels voor het aanbieden van grofvuil. Ook leest u hier welke soorten afval Avalex bij u ophaalt.

Opnieuw gebruiken

Zijn uw gebruikte meubels, apparaten en kleding nog goed? Breng het naar een kringloopbedrijf. Vaak zijn anderen heel blij met uw oude spullen. Bij de milieustraat is ook een kringloopcontainer.

Veel materialen in uw grofvuil zijn ook prima opnieuw te gebruiken (recyclen). Zoals hout en metaal. En delen van elektrische apparaten en matrassen. Door dit afval gescheiden aan te bieden, kunnen we veel materialen opnieuw gebruiken. En dat is beter voor het milieu.