Hoe kan ik helpen?

U kunt vluchtelingen uit Oekraïne op veel manieren helpen. Bijvoorbeeld met opvang, voedsel, kleding en spullen.

Delft voor Elkaar

Delft voor Elkaar (DvE) doet de eerste opvang en begeleiding van vluchtelingen. Zij hebben ook vrijwilligers die kunnen tolken. Zij vertalen bij gesprekken in het onderwijs en bij het aanvragen van leefgeld. 

Heeft u een idee voor een initiatief? Of wilt u iets doen om te helpen? Geef dit door aan Delft voor Elkaar, telefoonnummer 015 760 02 00.

De gemeente houdt nauw contact met partners in de stad die initiatieven hebben om Oekraïners te helpen. En ondersteunt deze initiatieven waar dat mogelijk is.

Werk voor vluchtelingen

Heeft u werk en wilt u Oekraïners een kans bieden? Dan kunt u contact opnemen met het Werkgeversservicepunt Delft. Bel naar 015 2151400 of mail naar WSP@werks.nl. De applicatie HalloWerk is ook opengesteld voor vluchtelingen.

Geld geven

U kunt geld doneren via Giro555. Zij gebruiken uw donatie voor het geven van noodhulp in en rondom Oekraïne. Zoals medische zorg, eten, onderdak en geestelijke hulp. 

U kunt ook geld doneren aan de UNHCR. Dit is de internationale vluchtelingenorganisatie die noodhulp geeft in Oekraïne en in de buurlanden.