Hoe verduurzamen?

Het is altijd goed om na te denken over hoe u uw bedrijf kunt verduurzamen. Er zijn veel kleinere maatregelen die u op elk moment kunt nemen. Zoals het vervangen van lampen voor LED-lampen of het plaatsen van bewegingssensoren.

Natuurlijke momenten

Voor sommige grotere maatregelen zijn er natuurlijke momenten. Gaat u verbouwen of het dak vervangen? Dan zijn dat logische momenten om ook te denken aan extra isolatie of zonnepanelen. 

Gratis energieadvies

Wilt u uw bedrijf duurzamer maken? Wilt u kijken of uw energiekosten lager kunnen? En hoe uw pand minimaal energielabel C krijgt? Dan biedt de gemeente in samenwerking met de Rabobank en Stichting Energieke Regio een gratis energiescan aan. 

De energiescan is voor Delftse ondernemers met een eigen of gehuurd bedrijfsgebouw. U krijgt een energiescan met een startadvies over onderwerpen zoals:

  • Verduurzamen van uw pand
  • Kansen voor verduurzaming bij een nieuwbouwplan
  • Subsidies
  • Zonnepanelen

Na het gesprek krijgt u een concreet en praktisch adviesrapport. Hierin staat een stappenplan en welke subsidies u kunt krijgen. De scan geeft u inzicht in de mogelijke maatregelen. En wat de kosten en opbrengsten zijn. Stichting Energieke Regio kan u ook op weg helpen bij het uitvoeren van de adviezen. 

Wilt u geen energiescan? Maar heeft u wel vragen over hoe u uw bedrijf verduurzaamt? Ook dan kunt u de Stichting Energieke Regio bellen of mailen voor onafhankelijk advies.

Duurzame Delftse ondernemers

Op de website van Stichting Energieke Regio lichten de ondernemers van Octatube, Rust Food en Vakantiepark Delftse Hout hun ervaringen met de energiescan toe.