Hulp bij energie besparen

Wat kunt u doen om in uw woning energie te besparen? Verschillende organisaties kunnen u helpen met uw vragen.

Adviesgesprek Energieloket

Het Energieloket Delft helpt bij het verduurzamen van uw woning. Wat is er mogelijk in uw woning? Welke subsidies zijn er? Hoe werkt een warmtepomp? Hoe vindt u een betrouwbaar bedrijf voor het uitvoeren van duurzame maatregelen? Voor deze en andere vragen over energiezuinig wonen kunt u terecht bij het Energieloket.

Het adviesgesprek met de technisch adviseur van het Energieloket kan via de telefoon, online en op het stadskantoor. Betrouwbaar en onafhankelijk. De gemeente vergoedt het adviesgesprek. Het gesprek is daarom gratis voor inwoners.

Op de volgende dagen kunt u een gesprek op het stadskantoor inplannen:

 • Donderdag 18 juli 2024
 • Donderdag 15 augustus 2024
 • Donderdag 19 september 2024
 • Donderdag 17 oktober 2024
 • Donderdag 21 november 2024
 • Donderdag 19 december 2024

Geïnteresseerd? Maak online een afspraak met de energieadviseur voor een persoonlijk advies over het verduurzamen van uw woning. Of bel naar 088 525 41 10. Bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.30 uur. Vragen kunt u mailen naar: vragen@regionaalenergieloket.nl.

Online HuisScan

Op de website van het Energieloket kunt u gratis een HuisScan doen. U krijgt dan advies over hoe u energie kunt besparen in uw woning. Het advies houdt rekening met uw woonsituatie en het soort woning dat u heeft.

Collectieve inkoopacties

Een aantal keer per jaar organiseert het Energieloket samen met de gemeente collectieve inkoopacties. Bijvoorbeeld voor isolatie en zonnepanelen. Op de website van het Energieloket ziet u alle acties die nu lopen.

Adviesgesprek energiecoach

De energiecoaches van 015 Duurzaam zijn buurtgenoten met veel kennis over verduurzamen. Zij helpen u met energie besparen in uw (huur)woning. De coaches kennen door hun opleiding veel slimme bespaartips en maatregelen om energie te besparen. En ze delen graag hun kennis en ervaring met u.

De energiecoach komt vrijblijvend bij u langs voor een adviesgesprek of geeft online advies. De energiecoaches werken met een online programma waarbij u vragen beantwoordt over uw huis. Als uitkomst krijgt u een rapport met adviezen om energie te besparen. En wat het uitvoeren van de maatregelen gaat kosten. Vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan.

Inloopspreekuur energie

Iedere vrijdagochtend organiseert OPEN samen met Duurzaam 015 een inloopspreekuur over energie. U kunt van 11.00 tot 12.00 uur terecht in de bibliotheek met vragen over energie besparen. Maar u komt ook te weten hoe u uw huis beter kunt isoleren. Of hoe u zelf energie opwekt. Het inloopspreekuur is gratis en een afspraak maken is niet nodig.

Meetapparatuur lenen

Bij DOK in OPEN en DOK Voorhof kunt u de volgende apparatuur lenen:

 • Energiedisplay (om uw actuele stroom- en gasverbruik bij te houden)
 • Spouwendoscoop (kijk in de spouw of andere hoeken waar u met uw ogen niet bij kunt)
 • Energieverbruiksmeter (brengt het verbruik van uw elektrische apparaten in kaart)
 • CO2-meter (meet het aantal CO2-deeltjes, temperatuur en luchtvochtigheid)
 • Warmtecamera (laat zien waar energielekken zijn in uw woning)

Deze apparaten geven u meer inzicht in uw energiegebruik en mogelijkheden voor besparing. Het gebruik van de warmtecamera vraagt enige oefening. De energiecoaches van 015 Duurzaam helpen u daar graag bij. Kijk voor meer informatie en het reserveren van de apparatuur op de website van 015 Duurzaam.