Iets verloren of gevonden

Algemeen

Heeft u iets verloren? Kijk dan op de website Verloren of Gevonden of iemand anders het heeft teruggevonden. Staat uw voorwerp er niet bij? Dan kunt u deze op de website aanmelden.

Heeft u iets gevonden?

Bewaar het thuis en meld het op de website Verloren of Gevonden. Neemt binnen een jaar niemand contact met u op? Dan wordt u eigenaar van het voorwerp.

Fietsdepot Haaglanden

Wilt u het voorwerp niet thuis bewaren? Lever het dan in bij het Fietsdepot Haaglanden aan de Poolsterstraat 50 in Den Haag. U doet dan afstand van uw rechten. Het depot zorgt voor registratie en teruggave aan de eigenaar.

Het Fietsdepot Haaglanden registreert geen veelgevonden voorwerpen met een geringe waarde. Zoals brillen, kleding, schoeisel of paraplu's. Als u deze goederen bent verloren, kunt u het beste bij het depot langsgaan.

Kosten

Er zijn geen kosten.

Vraag en antwoord

Rijbewijs of reisdocumenten gevonden?

Lever een gevonden rijbewijs, paspoort, identiteitskaart of verblijfsdocument in bij de gemeente of bij het Fietsdepot Haaglanden. U mag de documenten niet zelf bewaren.

Wapens of militaire goederen gevonden?

Vindt u wapens, munitie of verdovende middelen? Breng deze dan naar de politie om ze te laten vernietigen. Gevonden militaire goederen zoals kleding of uitrusting mag u niet zelf bewaren. Lever deze in bij de gemeente. 

Medicijnen gevonden?

Heef u medicijnen gevonden? Breng ze naar de plaatselijke apotheek.

Verlies of vondst in gebouw of openbaar vervoer

Heeft u iets gevonden in een gebouw, het openbaar vervoer of op particulier terrein? Zoals een parkeerterrein bij een ziekenhuis, winkel of restaurant, in een winkelcentrum of in een bus? Overhandig het voorwerp dan aan de beheerder of exploitant. Hier kunt u ook verloren voorwerpen melden.

Wetten en regels