Week van het geld

Week van het geld 2022

De gemeente Delft doet in 2022 weer mee aan de Week van het Geld. Dit keer is het thema "Van Digi tot Doekoe'. Het gaat over de voortdurende digitalisering, de verschillende vormen van geld en betalen, en de veiligheid. Van 28 maart tot en met 1 april zijn er overal in Nederland activiteiten voor kinderen en ouders.

Wat is de Week van het geld?

Tijdens de Week van het geld is er extra aandacht voor kinderen en jongeren om te leren omgaan met geld. Thuis en in de klas. Goed omgaan met geld betekent namelijk: goed nadenken en bewust kiezen. En dus ook de weg weten naar informatie of mensen die je kunnen helpen. Wilt u thuis alvast wat activiteiten doen? Op de website van de Week van het geld staan veel filmpjes en spelletjes.

Op verschillende scholen verzorgen wethouders Karin Schrederhof, Stephan Brandligt, Bas Vollebregt en Lennart Harpe een gastles over omgaan met geld.

Prijsvraag

Is uw kind dol op winacties? Delftse kinderen tot 18 jaar kunnen meedoen met de prijsvraag: Wat is de beste tip om goed om te gaan met geld?

Heeft jouw kind, leerling, buurkind, neefje of nichtje een goed tip? Doe dan mee!

Hoe doet u mee?

  • Ga met uw kind(eren) in gesprek over geldzaken
  • Deel zijn/haar beste tip vóór 30 maart via weekvanhetgeld@delft.nl
  • Vermeld de leeftijd van de gouden tipgever (meedoen kan tot 18 jaar)
  • Op vrijdag 1 april om 16.00 uur is de prijsuitreiking
  • Als u meedoet maakt u kans op een leuk bordspel voor de hele familie!

Deelnemen aan de Week van het geld 2022?

Verschillende organisaties in Delft doen dit jaar mee aan de Week van het geld. Lijkt het u of uw zoon leuk om deel te nemen aan een activiteit? Dan kunt u contact opnemen met de hieronder genoemde jongerenorganisaties. Of via weekvanhetgeld@delft.nl. Let op: de activiteiten van organisaties zijn onder voorbehoud in verband met de coronamaatregelen. Hieronder vindt u het overzicht met deelnemers.

(Jongeren)organisaties

Scholen 

Coronavirus en geldzaken

Het coronavirus heeft voor bijna iedereen gevolgen. Gezondheid is natuurlijk het allerbelangrijkste. Maar misschien zijn er ook geldzorgen. Of vragen over de gevolgen voor uw portemonnee. Op de website Wijzer in geldzaken staan tips over geldzaken.

Wilt u liever hulp? Maak dan een afspraak met de Financiële Winkel van Delft.

 

 

Uw mening
Uw mening