Week van het geld

De gemeente Delft deed in 2024 weer mee aan de Week van het geld. Het thema van de 13e editie was 'Hoe ben jij GELD de BAAS?'. Het draaide dit jaar om kinderen en jongeren in hun kracht te zetten door ze te leren hoe ze een ware 'baas' worden over hun eigen financiën. Want hoe houden zij grip op hun geldzaken, financiële verleidingen en doorzien zij financiële gevaren?

Van maandag 11 maart tot en met vrijdag 15 maart 2024 werden in het hele land activiteiten voor kinderen en hun ouders.

Wat is de Week van het geld?

Jaarlijks wordt landelijk de Week van het geld georganiseerd. Tijdens de Week van het geld is er extra aandacht voor kinderen en jongeren om te leren omgaan met geld. Thuis en in de klas. Goed omgaan met geld betekent namelijk: goed nadenken en bewust kiezen. En dus ook de weg weten naar informatie of mensen die je kunnen helpen.

Wilt u thuis alvast wat activiteiten doen? Op de website van de Week van het geld staan veel filmpjes en spelletjes.

Activiteiten 2024

Op de Delftse scholen is er aandacht geweest voor de Week van het geld. Alle wethouders verzorgden een quiz bij verschillende basisscholen. Ook heeft Kikid 2 gastlessen op het Stanislascollege Westplantsoen gegeven. Deze gastlessen gingen onder andere over Afterpay, Influencers & Crypto's.

In samenwerking met DOK is het boek 'Mijn moeder is een dekbed' van Lysette van Geel gedoneerd aan alle vindplaatsen op de basisscholen. Het boek vertelt het verhaal van Adam die in armoede opgroeit.

Ook speelt in mei stichting Playback de voorstelling 'Rijk' op het Pro Grotius. De voorstelling gaat over 5 jongeren uit verschillende gezinssituaties. Het legt uit hoe de financiële verschillen de positie in een groep bepalen.

Deelnemen aan de Week van het geld 2025

Verschillende organisaties in Delft kunnen ook volgend jaar meedoen aan de Week van het geld. Lijkt het uw organisatie leuk om deel te nemen? Of heeft u andere vragen? Stuur een e-mail naar weekvanhetgeld@delft.nl en ontdek wat mogelijk is.