Week van het geld

Week van het geld 2023

De gemeente Delft deed in 2023 weer mee aan de Week van het geld. Het thema was dit keer 'Bedwing de bling'. Het draaide om financiële verleidingen ('bling') en hoe hiermee om te gaan. Want wat zijn er toch een hoop verleidingen voor onze jeugd. Van maandag 27 maart 2023 tot en met vrijdag 31 maart 2023 werden in het hele land activiteiten georganiseerd voor kinderen en ouders.

Wat is de Week van het geld?

Jaarlijks wordt de landelijk Week van het geld georganiseerd. Tijdens de week is er extra aandacht voor kinderen en jongeren om te leren omgaan met geld. Thuis en in de klas. Goed omgaan met geld betekent namelijk: goed nadenken en bewust kiezen. En dus ook de weg weten naar informatie of mensen die je kunnen helpen. Wilt u thuis alvast wat activiteiten doen? Op de website van de Week van het geld staan veel filmpjes en spelletjes.

Ook is er op verschillende Delftse scholen weer aandacht voor de Week van het geld geweest. Afgelopen jaar verzorgden de wethouders een gastles over omgaan met geld. En er is een interactieve voorstelling op het Laurentius college geweest over bewust (geld)keuzes maken.

Elk jaar organiseert de gemeente een prijsvraag. Dit jaar waren er drie prijswinnaars. Zij hebben de meest creatieve, slimme ideeën gegeven over wat zij zouden doen met 1000. Wil jij volgend jaar ook een mooie prijs winnen? Houdt deze pagina goed in de gaten!

Deelnemen aan de Week van het geld 2024?

Verschillende organisaties in Delft kunnen ook volgend jaar weer meedoen aan de Week van het geld. Lijkt het uw organisatie leuk om deel te nemen? Of heeft u andere vragen? Stuur een e-mail naar weekvanhetgeld@delft.nl en ontdek wat mogelijk is.

Deelnemers van 2023

Delft voor Elkaar (alle activiteiten)
DOK Delft (inclusief alle vindplaatsen op de Delftse scholen)
Kinderacademie
Rabobank Zuid-Holland Midden
Geldzaken voor Elkaar

Scholen

Het Mozaïek: Hof van Delft en Voordijkshoorn
IKC Bernadette Maria
Parkschool Delft
IBS De Nieuwe Maan
Stanislascollege Westplantsoen
Stanislascollege Krakeelpolderweg
Pro Grotius College
Laurentius de Praktijkschool