Week van het geld

De gemeente Delft doet in 2024 weer mee aan de Week van het geld. Het thema van de 13e editie is 'Hoe ben jij GELD de BAAS?'. Het draait dit jaar om kinderen en jongeren in hun eigen kracht te zetten door ze te leren hoe ze een ware 'baas' worden over hun eigen financiën. Want hoe houden zij grip op hun geldzaken, financiële verleidingen en doorzien zij financiële gevaren?

Van maandag 11 maart tot en met vrijdag 15 maart 2023 zijn in het hele land activiteiten voor kinderen en hun ouders.

Wat is de Week van het geld?

Tijdens de Week van het geld is er extra aandacht voor kinderen en jongeren om te leren omgaan met geld. Thuis en in de klas. Het is belangrijk om vaardigheden al op vroege leeftijd te leren, omdat je geld steeds makkelijker kunt uitgeven. Goed omgaan met geld betekent namelijk: goed nadenken en bewust kiezen. En dus ook de weg weten naar informatie of mensen die je kunnen helpen.

Wilt u thuis alvast wat activiteiten doen? Op de website van de Week van het geld staan veel filmpjes en spelletjes.

Ook zal er op Delftse scholen weer aandacht zijn voor de Week van het geld. Alle wethouders verzorgen een quiz bij verschillende basisscholen.

Deelnemen aan de Week van het geld

Verschillende organisaties in Delft kunnen ook dit jaar meedoen aan de Week van het geld. Lijkt het uw organisatie leuk om deel te nemen? Of heeft u andere vragen? Stuur een e-mail naar weekvanhetgeld@delft.nl en ontdek wat mogelijk is.