Kop van Buitenhof

Op en rond het terrein van het Reinier de Graaf ziekenhuis gaat veel veranderen. Door de nieuwbouw van het ziekenhuis en de sloop van de oude gebouwen is er ruimte voor nieuwe ontwikkelingen.

Bethelpark

Op de plek van het oude B-gebouw komen nieuwe woningen. Deze worden gebouwd in een groene, parkachtige omgeving. Kijk voor meer informatie op de website van het Bethelpark.

Tijdelijk parkeerterrein

Het tijdelijke parkeerterrein voor werknemers van het ziekenhuis krijgt een nieuwe invulling. Het ziekenhuis wil hier uitbreiden. Met onder andere een nieuw laboratorium en een nieuwe parkeergarage voor personeel. De gemeente wil graag dat er nieuwe woningen komen. En Sophia Revalidatie en Stichting Responz (Maurice Maeterlinckschool) willen daar een nieuwe plek.

Sophia Revalidatie en Maurice Maeterlinckschool

Is verplaatsing van Sophia Revalidatie en Maurice Maeterlinckschool mogelijk? Dan kan op de bestaande locatie aan de Buitenhofdreef ook een nieuwe ontwikkeling plaatsvinden. Zoals een of meerdere scholen en nieuwe woningen.

Gebiedsvisie

De gebiedsvisie voor de Reinier de Graafbuurt en Juniusbuurt is definitief. Hierin staan de ontwikkelingen en plannen verder uitgewerkt.

Wandeling door de wijk

Op dinsdag 26 oktober 2021 was er een wandeling door de nieuwe buurt. Gebiedsmanager Henk Twisk en stedenbouwkundige Tess Broekmans vertelden onderweg over de toekomstige plannen. Na de wandeling was een presentatie over het conceptplan. Hierbij konden bewoners in gesprek en vragen stellen over de plannen voor de buurt. Zie ook het verslag van deze bijeenkomst.

Wilt u de presentatie van deze bijeenkomst bekijken? Stuur een e-mail naar buitenhof@delft.nl.

Video Informatieavond Reinier de Graaf- en Juniusbuurt