Hulp bij energie besparen

Wat kunt u doen om in uw woning energie te besparen? De energiecoaches van 015 Duurzaam en de adviseurs van het Energieloket Delft helpen u bij deze vragen.

Energiecoaches 015 Duurzaam

Energiecoaches zijn buurtgenoten met veel kennis van verduurzamen. Zij helpen u met energie besparen in uw (huur)woning. De coaches kennen de slimme bespaartips en maatregelen om energie te besparen. En delen graag hun kennis en ervaring. De energiecoach komt bij u langs voor een gesprek of geeft online advies. Vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan.

De energiecoaches werken met een online programma waarbij u vragen beantwoordt over uw huis. Als uitkomst krijgt u een rapport met adviezen voor energiebesparing. En wat dit gaat kosten.

Inloopspreekuur bij OPEN

Iedere vrijdagochtend organiseert OPEN samen met Duurzaam 015 een inloopspreekuur over energie. Van 11.00 tot 12.00 uur kunt u in de bibliotheek terecht met vragen over bijvoorbeeld energie besparen. Maar ook hoe u uw huis beter kunt isoleren of hoe u zelf energie opwekt. Het inloopspreekuur is gratis en een afspraak maken is niet nodig.

Warmtecamera en meetapparatuur lenen

Bij DOK in OPEN en DOK Voorhof kunt u de volgende apparatuur lenen:

  • Energiedisplay (om uw actuele stroom- en gasverbruik bij te houden)
  • Spouwendoscoop (kijk in de spouw of andere hoeken waar u met uw ogen niet bij kunt)
  • Energieverbruiksmeter (brengt het verbruik van uw elektrische apparaten in kaart)
  • CO2-meter (meet het aantal CO2-deeltjes, temperatuur en luchtvochtigheid)
  • Warmtecamera (laat zien waar energielekken zijn in uw woning)

Deze apparaten geven u meer inzicht in uw energiegebruik en mogelijkheden voor besparing. Het gebruik van de camera vraagt enige oefening. De ervaren energiecoaches van 015 Duurzaam helpen u daar graag bij. Kijk voor meer informatie en het reserveren van de apparatuur op de website van 015 Duurzaam.

Energieloket Delft

Het verduurzamen van uw woning zorgt voor veel vragen en uitzoekwerk. Wat is er in mijn woning mogelijk? Welke subsidies zijn er? En hoe vind ik een betrouwbaar bedrijf voor het uitvoeren van duurzame maatregelen? Het Energieloket helpt u graag met een plan. En om antwoord te krijgen op dit soort vragen. De gemeente vergoedt het adviesgesprek en is daarom gratis voor inwoners.

Maak een afspraak met de energieadviseur voor een persoonlijk advies over het verduurzamen van uw woning. Dit kan telefonisch, maar ook fysiek op het stadskantoor.

Uw mening
Uw mening