Hulp bij energie besparen

Wat kunt u doen om in uw woning energie te besparen? De energiecoaches van 015 Duurzaam en de adviseurs van het Energieloket Delft helpen u bij deze vragen.

Energiecoaches 015 Duurzaam

Energiecoaches zijn buurtgenoten met veel kennis van verduurzamen. Zij helpen u met energie besparen in uw (huur)woning. De coaches kennen de slimme bespaartips en maatregelen om energie te besparen. En delen graag hun kennis en ervaring. De energiecoach komt bij u langs voor een gesprek of geeft online advies. Vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan.

De energiecoaches werken met een online programma waarbij u vragen beantwoordt over uw huis. Als uitkomst krijgt u een rapport met adviezen voor energiebesparing. En wat dit gaat kosten.

Inloopspreekuur bij DOK

Bij DOK kunt u terecht voor advies van een energiecoach. Loop binnen voor tips om uw huis energiezuinig te maken. Goed voor het milieu en uw portemonnee. De energiecoaches zijn er op:

Wanneer: Waar:
Vrijdag van 10.30 - 11.30 uur DOK in OPEN (Vesteplein 100)
Woensdag van 15.00 - 16.00 uur DOK Voorhof (Duke Ellingtonstraat 203)

Warmtecamera en meetapparatuur lenen

Bij DOK in OPEN en DOK Voorhof kunt u de volgende apparatuur lenen:

  • Energiedisplay (om uw actuele stroom- en gasverbruik bij te houden)
  • Spouwendoscoop (kijk in de spouw of andere hoeken waar u met uw ogen niet bij kunt)
  • Energieverbruiksmeter (brengt het verbruik van uw elektrische apparaten in kaart)
  • CO2-meter (meet het aantal CO2-deeltjes, temperatuur en luchtvochtigheid)
  • Warmtecamera (laat zien waar energielekken zijn in uw woning)

Deze apparaten geven u meer inzicht in uw energiegebruik en mogelijkheden voor besparing. Het gebruik van de camera vraagt enige oefening. De ervaren energiecoaches van 015 Duurzaam helpen u daar graag bij. Kijk voor meer informatie en het reserveren van de apparatuur op de website van 015 Duurzaam.

Extra hulp bij laag inkomen

Sinds begin 2022 zijn de energiecoaches regelmatig bij de uitgiftepunten van de voedselbank. U kunt zich aanmelden voor een gesprek met een coach. U krijgt dan in een persoonlijk advies meer inzicht in uw energierekening en mogelijkheden om te besparen.

De coach neemt producten mee zoals tochtstrips, radiatorfolie en ledlampen. Als u gebruikmaakt van de voedselbank, hoeft u hiervoor geen cadeaubon aan te vragen. In overleg met u installeren de coaches de energiebesparende maatregelen die het best bij u passen.

Telefonisch advies

Het verduurzamen van uw woning zorgt voor veel vragen en uitzoekwerk. Wat is er in mijn woning mogelijk? Welke subsidies zijn er? En hoe vind ik een betrouwbaar bedrijf voor het uitvoeren van duurzame maatregelen? Het Energieloket helpt u graag met een plan. En om antwoord te krijgen op dit soort vragen. De gemeente vergoedt het adviesgesprek en is daarom gratis voor inwoners.

Maak een afspraak met de energieadviseur voor een persoonlijk advies over het verduurzamen van uw woning.

Uw mening
Uw mening