Nieuw riool Tanthof-Oost

De gemeente gaat een deel van het riool in Tanthof-Oost vervangen. Daarna pakt de gemeente de straten en stoepen aan. Het werk aan het riool begint in de eerste helft van 2023. In het najaar van 2022 zijn er werkzaamheden aan kabels en leidingen.

Waar?

Het werk vindt plaats in de Vogelbuurt West, ten noorden van de busbaan.

Nieuw riool

Het bestaande riool is oud en aan vervanging toe. Er komt een nieuw riool voor vuil water en een nieuw riool voor regenwater. Regenpijpen die nu nog op straat uitkomen, krijgen een aansluiting op het regenwaterriool. Hierdoor is het mogelijk om meer regenwater af te voeren. En het voorkomt overlast van te hoog of te laag grondwater.

Straten en stoepen

Als het nieuwe riool klaar is, vervangt de gemeente de stenen van straten en stoepen. De parkeervakken krijgen speciale stenen. Hier kan het regenwater goed doorheen zakken.

Meer groen

De gemeente wil meer groen in Tanthof-Oost. Daarom komen er extra bomen en struiken. Zo kan het regenwater beter in de bodem zakken. Ook zorgt groen voor verkoeling op warme dagen.

Wilt u thuis ook aan de slag? Bijvoorbeeld met het afkoppelen van de regenpijp? Of het plaatsen van een regenton of geveltuin? Meer informatie en tips vindt u op de website van de Klimaatmaat.

Verkeerssituatie

De verkeerssituatie in de wijk wordt anders. Zodat die beter past bij de huidige maximumsnelheid van 30 km/uur. Voetgangers krijgen meer ruimte. De bussluis in de Lepelaarstraat wordt fietspad.

Ontwerp

In april 2022 kon u meedenken over de nieuwe inrichting van de buitenruimte in Tanthof-Oost. De gemeente kreeg veel reacties op het eerste ontwerp. De meeste reacties heeft de gemeente verwerkt in een aangepast ontwerp.

Het aangepaste ontwerp kunt u inzien. Of bekijk het aangepaste ontwerp via de Delft Bouwapp. Download de app gratis via de Apple App store of via Google Play.

Inloopavond 20 oktober

Op 20 oktober 2022 was er een inloopavond. De gemeente liet hier het aangepaste ontwerp zien.

Denk mee

Kleine aanpassingen in de wijk zijn nog mogelijk. Misschien weet u wel een plek waar het anders of beter kan. Zoals het aanpassen van een drempel. Of het anders parkeren van auto's of fietsen. Of weet u een plek die groener kan? Bijvoorbeeld een geveltuintje voor uw huis? Laat het weten. De gemeente probeert dan uw idee mee te nemen in de plannen. U kunt uw idee doorgeven:

  • Via de Delft Bouwapp. Download de app gratis via de Apple App store of via Google Play.  Zoek in de app op 'Nieuw riool in Tanthof-Oost'. Als u het sterretje aanklikt, kunt u het project volgen. U krijgt dan een bericht als er nieuwe informatie is. In de app kunt u onder contact een melding maken of een idee doorgeven.
  • Op de website debouw.app kunt u via een desktop een melding maken of idee doorgeven.
  • Via het contactformulier van de gemeente.
  • U kunt ook 14015 bellen. Vraag naar Noor Hogeweg. Of e-mail naar vogelbuurt@delft.nl.