Open data

De gemeente Delft heeft veel informatie die anderen ook mogen gebruiken. Het gaat om gegevens die de gemeente heeft verzameld voor de publieke taken. Delft stelt deze ‘open data’ stap voor stap online beschikbaar. Inwoners, bedrijven en andere geïnteresseerden kunnen deze open data inzien en gebruiken. Bijvoorbeeld om zelf toepassingen te ontwikkelen.

Open Data Portaal

Via het Open Data Portaal kunt u gebruikmaken van de open data van de gemeente. Hiermee kunt u waarde creëren met data van de gemeente. Bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van een app.

Datasets

Het Open Data Portaal bestaat uit verschillende datasets. Zoals over Delftse bomen, plekken waar u groen kunt vinden, monumenten en strooiroutes. De gemeente werkt de datasets regelmatig bij en publiceert steeds meer datasets. Via het Open Data Portaal kunt u de data in verschillende vormen bekijken en downloaden. En zo voor verschillende doelen gebruiken.

Gebruik

Iedereen – particulier en bedrijf – mag de open data van de gemeente op het Open Data Portaal hergebruiken in eigen toepassingen. De gemeente stelt de inhoud van de datasets met de grootst mogelijke zorg samen. Dit is echter geen garantie dat deze datasets volledig, accuraat en juist zijn. De gemeente Delft sluit iedere aansprakelijkheid uit voor welke schade dan ook, direct en/of indirect, op enige wijze ontstaan door en/of voortvloeiend uit elk gebruik van deze datasets. Waaronder ook – maar niet alleen – handelingen van een gebruiker van de datasets die op welke manier dan ook zijn ingegeven door de op de website voor open data geplaatste informatie.