Rijbewijs verlengen

Algemeen

Is uw rijbewijs verlopen? Of wilt u een categorie laten toevoegen? Dan kunt u online bij de RDW een nieuw rijbewijs aanvragen.

Verlengen of uitbreiden

Online aanvragen kan alleen bij het verlengen van uw rijbewijs. Of het uitbreiden van categorieën. Vraagt u voor het eerst een rijbewijs aan? Dan moet u hiervoor nog wel naar het stadskantoor.

Hoe werkt het?

Verlengen of uitbreiden van uw rijbewijs doet u zo:

Stap 1: Maak een pasfoto

  • U heeft een digitale pasfoto nodig. Laat deze bij een erkende fotograaf maken. Zie de website van de RDW voor een overzicht van erkende fotografen. Neem uw huidige rijbewijs mee.
  • Bij de fotograaf zet u uw handtekening. Deze handtekening komt op uw nieuwe rijbewijs. De fotograaf verstuurt uw handtekening digitaal en beveiligd naar de RDW.
  • U krijgt een e-mail van de RDW. Hierin staat of u uw rijbewijs online kunt verlengen.

Stap 2: Online aanvragen

Bij de RDW vraagt u online uw rijbewijs aan. Log in met de DigiD-app en betaal met iDEAL.

Stap 3: Rijbewijs ophalen

U krijgt een e-mail van de RDW als uw rijbewijs klaar is. Daarna kunt u uw rijbewijs ophalen bij het stadskantoor (Stationsplein 1). Ophalen kan vanaf 12.00 uur op de dag dat de RDW aangeeft. Maak een afspraak voordat u langskomt.

U kunt ook zonder afspraak een rijbewijs ophalen. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 15.00 uur.

Fotohokje stadskantoor

U kunt ook een digitale pasfoto laten maken bij het fotohokje in het stadskantoor. Geef hierbij aan dat u een pasfoto wilt voor een nieuw rijbewijs. Op het scherm vult u het nummer van uw oude rijbewijs in en zet u uw handtekening. Daarna kunt u online uw rijbewijs verlengen bij de RDW.

Meer informatie

Zie de website van de RDW voor meer informatie. Of bekijk de instructievideo.

Stadskantoor

Wilt u uw rijbewijs niet online verlengen? U kunt dit ook op afspraak regelen bij het stadskantoor. Voor het aanvragen van uw eerste rijbewijs of het vernieuwen van een vermist rijbewijs moet u altijd naar het stadskantoor komen. Dit geldt ook voor het omwisselen van een buitenlands rijbewijs. Dit kunt u niet online regelen.

Voorwaarden

  • U heeft een Nederlands rijbewijs.
  • U vraagt een verlenging van uw rijbewijs of een categorie-uitbreiding aan.
  • U staat ingeschreven bij de gemeente Delft.
  • U heeft een mobiele telefoon waarbij online aanvragen mogelijk is.

Kosten

Kosten 2024
Rijbewijs verlengen€ 51,10
Pasfoto's maken bij fotohokje stadskantoor€ 13
Extra kosten bij spoedaanvraag (alleen mogelijk bij aanvraag stadskantoor)€ 39,65

Inloggen

U kunt uw rijbewijs gebruiken om online in te loggen. Binnen 5 werkdagen na ophalen van het rijbewijs ontvangt u een brief van DigiD met daarin een pincode. Met die code kunt u de inlogfunctie van uw rijbewijs activeren. Zo maakt u het rijbewijs geschikt om in te loggen bij bijvoorbeeld overheidswebsites. Dit is niet verplicht.