Stad van toerisme

Delft is een 17e-eeuwse stad waar de historie nog altijd zichtbaar is. Een wandeling over de grachten is genieten van de prachtige gevels, pittoreske bruggetjes en oude panden.

Blauw, oranje en Vermeer

​Delft staat bekend om zijn Delfts blauw aardewerk, het Delftware. Al eeuwen lang wordt het hier geproduceerd. En wie kent de indrukwekkende beelden niet van de koninklijke uitvaarten in Delft? Het praalgraf van Willem van Oranje en de grafkelder van de Oranjes bevinden zich in de Nieuwe Kerk. Delft kende in de 17e-eeuw vele Delftse schilders. De wereldvermaarde kunstschilder Johannes Vermeer werd geboren in Delft, woonde er bijna zijn hele leven en schilderde er zijn ongeëvenaarde meesterwerken. De stad biedt tevens een keur aan specialiteitswinkels achter historische winkelpuien.

Eten en drinken

Het aanbod cafés en restaurants is groot. Vooral in de zomer bruist de stad dankzij de talloze terrassen. Volop in de zon op de Markt, tussen de Platanen op de Beestenmarkt, naast de jeu de boule op het Doelenplein, onder de parasols op de terrasboten – overal genieten mensen van een drankje of hapje. En dat gaat de hele dag door, vooral dankzij de aanwezigheid van toeristen en studenten, die er nu eenmaal een eigen levensritme op na houden.

Uitgaan

Voor een avondje uit biedt Theater de Veste een gevarieerd programma van toneel, cabaret en musical. Bioscoop Pathé is een modern filmtheater met zeven zalen. Intiemer is Filmhuis Lumen met twee zalen en horecagelegenheid. De vele cafés in Delft hebben regelmatig live muziek in huis.