Tips en beleid evenementen

Tips en informatie voor het organiseren van een evenement in Delft.

Alcohol schenken

Schenkt u tijdens het evenement alcohol? Vraag hiervoor een ontheffing aan.

Verkeer

Is het evenement op de openbare weg? Of sluit u straten af? Meld de stremming vooraf bij de gemeente. Verkeersregelaars die u inzet hebben een aanstelling nodig.

Stroomkasten

Organiseert u een evenement op het Doelenplein of de Beestenmarkt? En wilt u de aanwezige stroomkasten gebruiken? Vraag hiervoor toestemming aan bij de gemeente.

Waterpunten

Tijdens evenementen is het belangrijk om voor voldoende waterpunten te zorgen. Bij Evides kunt u een tijdelijke drinkwateraansluiting aanvragen.

Brandveiligheid

Plaatst u bij het evenement een tijdelijke verblijfsruimte? Zoals een tent of tribune? Dan kan het zijn dat u een melding voor brandveilig gebruik moet doen.

Afval

Als organisator bent u zelf verantwoordelijk voor het opruimen van het afval na een evenement. Bij de gemeente kunt u gratis voorzieningen aanvragen om zwerfafval tegen te gaan.

Plastic bekers en bakjes

Organiseert u een open evenement? Zoals een braderie of hardloopwedstrijd? Of een evenement tijdens carnaval of Koningsdag? Dan betalen bezoekers voor een wegwerpbeker en -bakje als deze plastic bevat. Ook moeten bezoekers gebruik kunnen maken van een herbruikbaar alternatief met een retoursysteem. Of van een zelf meegebrachte beker of verpakking.

Is er sprake van een gesloten evenement op een locatie met een omheining? Zoals een festival of concert op een besloten locatie (binnen of buiten). Dan mag u  geen plastic wegwerpbekers en -bakjes meer gebruiken. Een circulair systeem is dan verplicht. Hierbij komen bekers en verpakkingen retour voor hergebruik. Of voor hoogwaardige recycling.

Kijk voor meer informatie op de website van het ministerie.