Tramlijn 19

Tramlijn 19 zorgt voor een snelle verbinding van Leidschendam via de Haagse wijken Leidschenveen en Ypenburg naar TU Delft Campus. De lijn sluit daarnaast goed aan op het openbaar vervoer. Zo kunt u straks vanaf tramlijn 19 overstappen op:

  • ongeveer 20 stad- en streekbussen
  • 3 Randstadrail-lijnen
  • 4 tramlijnen
  • trein richting Gouda en Utrecht (station Ypenburg)
  • trein richting Den Haag en Rotterdam (station Delft)

TU-wijk

In Delft gaat de nieuwe tramroute voor een deel over het bestaande spoor van tramlijn 1. Vanaf station Delft gaat tramlijn 19 via de Zuidwal en de Sint Sebastiaansbrug naar TU Delft Campus. Het eindpunt komt tussen TU Delft Sport & Cultuur - gebouw 37 en de Kruithuisweg.

Wanneer?

Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) legt de nieuwe trambaan, halte en keervoorziening aan voor tramlijn 19. Het werk op de Mekelweg lag in 2023 tijdelijk stil. Dat kwam door een leveringsfout van een kabel. En omdat het lastig was om een leverancier van speciaal betonmengsel te vinden. Inmiddels is er een andere kabel en een leverancier gevonden. 

De MRDH heeft samen met de leveranciers en de aannemers een nieuwe planning gemaakt voor het opnieuw oppakken van de werkzaamheden. De eerste voorbereidende werkzaamheden zijn gestart. Tramlijn 19 rijdt in de tweede helft van 2025 na station Delft door naar TU Delft Campus.

Het werk aan de halte en keervoorziening op de Van den Broekweg zijn nog bezig. De TU Delft blijft bereikbaar. De bussen blijven rijden totdat tramlijn 19 klaar is. Kijk voor meer informatie op de website www.tramlijn19.nl.