Tramlijn 19

Tramlijn 19 zorgt voor een snelle verbinding van Leidschendam via de Haagse wijken Leidschenveen en Ypenburg naar TU Delft Campus. De lijn sluit daarnaast goed aan op het openbaar vervoer. Zo kunt u straks vanaf tramlijn 19 overstappen op:

  • ongeveer 20 stad- en streekbussen
  • 3 Randstadrail-lijnen
  • 4 tramlijnen
  • trein richting Gouda en Utrecht (station Ypenburg)
  • trein richting Den Haag en Rotterdam (station Delft)

TU-wijk

In Delft gaat de nieuwe tramroute voor een deel over het bestaande spoor van tramlijn 1. Vanaf station Delft gaat tramlijn 19 via de Zuidwal en de Sint Sebastiaansbrug naar TU Delft Campus. Het eindpunt komt tussen TU Delft Sport & Cultuur - gebouw 37 en de Kruithuisweg.

Wanneer?

Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) legt de nieuwe trambaan, halte en keervoorziening aan voor tramlijn 19. Op dit moment ligt het werk op de Mekelweg tijdelijk stil. Dit komt door een leveringsfout van een kabel. En omdat het lastig is om een leverancier van speciaal betonmengsel te vinden. Hierdoor is het nog niet mogelijk om de tramlijn in het voorjaar van 2024 al in gebruik te nemen.

De MRDH onderzoekt hoe ze de problemen kunnen oplossen. En wat de aangepaste planning wordt. Het werk aan de halte en keervoorziening op de Van den Broekweg gaat wel door. De TU Delft blijft bereikbaar. De bussen blijven rijden totdat tramlijn 19 klaar is. Kijk voor meer informatie op de website www.tramlijn19.nl.