Trouwboekje bestellen

Algemeen

Heeft u een datum voor uw huwelijk of partnerschap gereserveerd? Dan kunt u tot 6 weken van tevoren een trouwboekje bestellen. U bent niet verplicht om een trouwboekje kopen.

Beschrijving

In het trouwboekje staat een gedeelte van de akte van uw huwelijk of partnerschapsregistratie. Er zijn 2 soorten trouwboekjes:

  • Wit kunststof boekje
  • Donkerblauw leren boekje

Achteraf bestellen

Ook na uw huwelijk of partnerschap kunt u een trouwboekje kopen. Bijvoorbeeld als het boekje kwijt is. U kunt online een trouwboekje nabestellen voor een huwelijk of partnerschap vanaf 2011. De gemeente stuurt het trouwboekje per post naar u toe. Is uw huwelijk of partnerschap van voor 2011? Bel dan 14015.

Vermelding achternaam

Een huwelijk of partnerschap geeft u het recht om de naam van uw partner te gebruiken. Maar u houdt altijd uw eigen achternaam. In het trouwboekje of partnerschapsboekje staat u daarom alleen met uw eigen achternaam vermeld.

Bijschrijven

In het trouwboekje kunt u de geboorte van een kind laten bijschrijven. Dit kan alleen als u allebei de ouder bent. Ook kunt u een overlijden laten bijschrijven. U kunt dit tijdens de aangifte van het overlijden doen. Maar ook later. Het bijschrijven in een trouwboekje doet u in de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Is dit Delft? Maak hiervoor een afspraak met de gemeente.

Kosten

Kosten 2024
Trouwboekje wit kunststof€ 22,65
Trouwboekje donkerblauw leer€ 46,80
Kalligraferen trouwboekje€ 27,85