TU-Noord

Het gebied TU-Noord is het noordelijke en oudste deel van de campus van de TU Delft.

Ligging

TU-Noord ligt aan de zuidkant van de historische binnenstad. Dit is ongeveer het gebied tussen de Ezelsveldlaan, Julianalaan, Schoemakerstraat, Christiaan Huygensweg en de Michiel de Ruyterweg.

Zie de kaart voor de ligging van het beschermde stadsgezicht. Hier ziet u ook of een gebouw binnen het beschermde stadsgezicht valt.

Speciale karakter

De imposante gebouwen van de toenmalige Technische Hogeschool zijn vanaf ongeveer 1900 tot 1940 gebouwd. Tussen deze gebouwen liggen 2 groene elementen. De Botanische Tuin en het De Vries van Heijstplantsoen. Aan de zuidkant ligt een derde groengebied. Dit is de begraafplaats Jaffa met daaromheen het Zuidplantsoen. De afwisseling van grootschalige gebouwen met groene ruimten geeft het gebied zijn speciale karakter.

Beschermd stadsgezicht

Het Rijk heeft het gebied TU-Noord in 2013 aangewezen als rijksbeschermd stadsgezicht.

Omgevingsvergunning

Bent u eigenaar van woning of ander gebouw in het beschermd stadsgezicht? En wilt u iets aan de buitenkant van het gebouw veranderen? Dan heeft u meestal een omgevingsvergunning nodig. Dit geldt ook voor gebouwen die geen gemeentelijk monument of rijksmonument zijn.

Zie ook