Waarom verduurzamen?

In 2050 is Delft klimaatneutraal. Delft maakt dan alleen nog gebruik van schone energie, zoals zon- en windenergie en aardwarmte De gemeente doet dit samen met inwoners en ondernemers in de stad. Bedrijven gebruiken 40% van de energie in Delft. Wilt u verduurzamen? De gemeente helpt Delftse bedrijven om duurzamer te ondernemen.

Waarom verduurzamen?

Verduurzamen van uw bedrijf is belangrijk voor de toekomst van uw bedrijf. Dit komt onder andere doordat:

  • Minder grondstoffen gebruiken maakt de inkoop vaak makkelijker. Sommige grondstoffen zijn steeds moeilijker te krijgen.
  • Besparen op het energiegebruik zorgt dat u vaak minder hoeft te betalen.
  • Klanten en (toekomstige) medewerkers vinden duurzaamheid steeds vaker belangrijk.
  • Overstappen naar schoon vervoer bereidt u voor op de invoering van de nul-emissiezone
  • Sommige maatregelen zijn verplicht, zoals de:
    • Besparing en informatieplicht
    • Label C-plicht

Besparings- en informatieplicht

Gebruikt uw bedrijf of organisatie meer dan 50.000 kWh elektriciteit of meer dan 25.000 m3 aardgas per jaar? Dan bent u verplicht om alle energiebesparende maatregelen die u binnen 5 jaar terugverdient te nemen. Dit is een verplichting vanuit de rijksoverheid: energiebesparingsplicht.

Voor deze bedrijven geldt ook de informatieplicht energiebesparing. U moet rapporteren welke energiebesparende maatregelen u heeft uitgevoerd. Op de website van de RVO leest u meer over deze informatieplicht energiebesparing.

Kantoren minimaal label C

Heeft u een kantoor met een oppervlak groter dan 100 m2? Dan moet uw kantoor sinds 1 januari 2023 waarschijnlijk een geldig energielabel hebben, met minimaal niveau energielabel C. Voldoet het gebouw niet aan de eisen? Dan mag u het niet meer als kantoor gebruiken. Op de website van de RVO vindt u meer informatie over deze verplichting, waaronder de uitzonderingen.