De Staal

De gemeentelijke locatie aan de Staalweg 1 en de omliggende omgeving krijgen een nieuwe bestemming. Het terrein is verkocht aan Novaform Vastgoedontwikkelaars.

Gebied

De locatie ligt aan de Staalweg, bij de afrit Delft van de A13. Het maakt deel uit van bedrijven- en kantorenterrein Delftse Poort. Dit is het gebied tussen de:

  • Oostpoortweg (zuidgrens)
  • Afrit van de snelweg (oostgrens)
  • Woonbuurt Heilige Land (noord- en westgrens)

Wonen en werken

Op de voormalige gemeentelocatie komen tussen de 275 en 330 woningen. Dit worden appartementen, eengezinswoningen, herenhuizen en praktijkwoningen, met een combinatie van wonen en werken. Er komen zowel koop- als huurwoningen. Daarnaast komen er tussen de 6.000 en 9.000 m2 aan commerciële ruimtes.

Staalweg

De Staalweg komt anders te liggen. In het plan ligt de nieuwe Staalweg in het midden. Deze sluit dan direct aan op de Van Lodensteynstraat. De woonwijk krijgt zo een logischer aansluiting op de Oostpoortweg. Bovendien sluit de nieuwbouw goed aan op de bestaande woonwijk.

Woontoren

Op de nieuwbouwlocatie komt een hoge, groene wal met daarop een iconische woontoren langs de A13. Rond de nieuwe Staalweg liggen straks meer traditionele bakstenen woongebouwen. In de bakstenen gevels van deze woonblokken zijn contouren van grachtenpanden aangebracht. Ze verwijzen naar de historie van Delft.

Wanneer?

Novaform wil begin 2020 starten met de verkoop. De bouw gaat vermoedelijk eind 2021 - begin 2022 van start.

Overeenkomst

De plannen voor de Staalweg passen niet in het huidige bestemmingsplan. De gemeente heeft daarom op 5 juni 2019 een zogenaamde 'anterieure overeenkomst' gesloten. Dit maakt het mogelijk om de plannen voor de Staalweg uit te voeren.

Meer informatie

Heeft u vragen over het soort woningen dat op de locatie komt? Of wilt u meer informatie? Kijk op de website destaaldelft.nl.

Uw mening
Uw mening