Delft Campus

Station Delft Campus (voorheen Delft Zuid) wordt het eerste energieneutrale treinstation van Nederland. In 2023 moet het station af zijn. De bouw van het station is het startschot voor de ontwikkeling van het omliggende stationsgebied, Delft Campus.

Station van de toekomst

Het stationsgebied Delft Campus wordt een veilig en dynamisch OV-knooppunt dat de TU Delft, Voorhof, Tanthof, Schieoevers en zelfs Midden-Delfland gaat verbinden. De komende jaren ontwikkelt het gebied zich tot een fijne plek waar meer mensen kunnen wonen en werken. Een omgeving waar voorzieningen zijn en veel duurzame innovaties worden toegepast, waaronder slimme mobiliteitsoplossingen.

In gesprek

Het is belangrijk om de groei van Delft in goede banen te leiden. De gemeente is daarom zuinig op schaarse ruimte en kiest voor kwaliteit. De gemeente en partners (zoals projectontwikkelaars) gaan in gesprek met inwoners en ondernemers over hun wensen voor deze ontwikkelingen.

Soms geen treinen

Tijdens het werk zijn er periodes dat er geen treinen kunnen rijden. Dit is nodig om het werk bij of aan het spoor veilig uit te voeren. De periodes dat er geen treinen rijden zijn 's nachts tussen 1.00 en 5.30 uur. Of ook overdag als het spoor een aantal dagen achterelkaar is afgesloten.

Op de website van de NS en van ProRail ziet u wanneer er werkzaamheden aan het spoor zijn. En hoe u met vervangend vervoer kunt reizen.

Kijk mee

Volg het werk rondom het station en kijk mee via de webcam.

Woningen en banen

De gemeente wil voor 2040 zo’n 15.000 nieuwe woningen bouwen en ruimte maken voor 10.000 nieuwe banen. In het bestuursprogramma 2018 - 2022 geeft het college daarom prioriteit aan onder andere de ontwikkeling van stationsgebied Delft Campus.

Zie ook

Uw mening
Uw mening