Belastingen en heffingen

In februari ontvangt u uw aanslag voor de gemeentelijke en de waterschapsbelastingen. De hoogte van het bedrag hangt onder andere af van de WOZ-waarde van uw pand. Elk jaar geldt voor uw woning of bedrijfspand een nieuwe WOZ-waarde.

Regionale Belasting Groep 

De Regionale Belasting Groep (RBG) verzorgt in Delft de belastingen voor de gemeente en het waterschap. Kijk voor meer informatie op de website van de RBG. Bijvoorbeeld over uw belastingaanslag, bezwaar maken, kwijtschelding aanvragen of uw WOZ-waarde.

Hogere WOZ-waarde

De gemiddelde WOZ-waarde van woningen is in 2023 in heel Nederland gestegen. Dat komt omdat de RBG hiervoor elk jaar de verkoopcijfers van een jaar eerder gebruikt. Op 1 januari 2022 waren de meeste woningen meer waard dan nu. Heeft u vragen over uw WOZ-waarde? Of bent u het niet eens met uw WOZ-waarde? Neem contact op met de RBG.

Kwijtschelding voor meer mensen

Vanaf 2023 kunnen meer mensen kwijtschelding krijgen voor de gemeentelijke belastingen. Dit geldt bijvoorbeeld voor mensen met wat spaargeld. Ook mag uw auto of motor meer waard zijn.

Uitstel van belastingen

Kunt u als bedrijf of zzp'er de belastingen voor de gemeente en het waterschap niet betalen? Neem contact op met de RBG. Ook kunt u uitstel aanvragen bij de Belastingdienst voor verschillende belastingen.

Vragen?

Heeft u vragen over uw belastingaanslag of WOZ-waarde? Stel uw vraag via het contactformulier van de RBG. Of bel 088 291 10 00.

Parkeerboete

Voor vragen over een parkeerboete (parkeerbelasting) kunt u terecht op de website van ParkerenDelft. Of u belt hiervoor 015 200 10 46.

Beleid en tarieven

De gemeente maakt het belastingbeleid en stelt de belastingtarieven vast. Zie de verordeningen voor de actuele tarieven.

Verordeningen 2023