Riolering Hof van Delft

In de wijk Hof van Delft vinden werkzaamheden plaats aan het riool. 

Wat gaat er gebeuren? 

  • Delen van het riool worden vervangen.
  • Voor de afvoer van regenwater komt een nieuw hoofdriool.
  • Als het nodig is worden de huisaansluitingen vervangen. Ook krijgen regenpijpen een aansluiting op het regenwaterstelsel.
  • In smallere straten komt een drainage die ook aansluit op het hoofdstelsel.

Straat afgesloten

Bij de aanleg van het riool is op 1 of 2 plekken in de wijk een straat afgesloten. Dit is voor maximaal 80 meter. Tijdens de afsluiting zijn er geen andere werkzaamheden in de buurt. Hierdoor is er zo min mogelijk overlast voor het verkeer.

Planning Westerkwartier

Westkwartier Oost - Het werk in het Westerkwartier ligt even stil. Dit komt omdat de kabels en leidingen voor elektriciteit, water en gas op een andere plek liggen dan gedacht. De aannemer maakt nu een nieuw ontwerp voor het riool. We hopen dat het werk na de zomervakantie weer verder gaat.

Planning Ministersbuurt Oost

Het werk in de Ministerbuurt Oost is voor een deel al klaar. De planning van de aannemer voor de laatste straten is: 

Straten Planning
C. Fockstraat Juni - september 2020
Van Hallstraat Augustus - november 2020

Westerkwartier West

De uitvoering start begin 2021. 

Overige plannen

Olofsbuurt, Adriaan Pauwstraat, Van der Heimstraat e.o (Hof van Delft fase 2): De uitvoering start begin 2021 en duurt tot halverwege 2022. 

Meedenken

Het coronavirus zorgt ervoor dat wij nu geen bijeenkomsten in de buurt kunnen houden. Wij kunnen u zo dus niet uitleggen wat we gaan doen. Wij willen wel graag weten of u nog ideeën heeft over kleine verbeteringen in de wijk. Bijvoorbeeld meer groen door een geveltuin of het anders parkeren van fietsen.

Laat het ons weten. Stuur voor 17 juli een bericht via het contactformulier met als titel ‘Hof van Delft fase 2’ of ‘Westerkwartier West’. U kunt ons ook laten weten of u betrokken wilt blijven bij de plannen. Of bel 14015. 

Na de zomer krijgt u een reactie van ons. En als het kan verwerken we uw idee in het ontwerp.

Bericht aannemer

U krijgt een bericht van de aannemer wanneer het werk in uw straat begint. Dit gebeurt een paar weken van tevoren.

Inspecteren

Voordat het graafwerk begint zal een gespecialiseerd bedrijf alle gebouwen in de omgeving inspecteren. Dit bedrijf kan u vragen of zij uw woning mogen bekijken. Tijdens de aanleg van het riool inspecteert het bedrijf ook het werk van de aannemer.

Uw mening
Uw mening