Aanmeldpunt

Veel Oekraïense vluchtelingen zoeken onderdak in Europa en dus ook in Nederland. Delft wil ook voor vluchtelingen uit Oekraïne een gastvrije stad zijn.

Aanmelden

Bent u vluchteling uit Oekraïne en heeft u geen onderdak? Meldt u zich dan bij het landelijk aanmeldcentrum in Amsterdam of Utrecht.

Familie, vrienden of gastgezin

Heeft u tijdelijk onderdak bij bijvoorbeeld familie, vrienden of een gastgezin? En wilt u kans maken op een gemeentelijke opvangplek in de regio Den Haag? Meldt u zich dan online aan.

Verblijf in Delft

Verblijft u in Delft? Schrijf u dan zo snel mogelijk in bij de gemeente Delft. Bel 14015 om een afspraak te maken. Het adres is:

Gemeente Delft
Stationsplein 1
2611 BV Delft

Vragen 

Heeft u vragen over de opvang, inschrijving in de Basisregistratie Personen (BRP) en leefgeld? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente Delft. Bel 14015.

Voor overige vragen neemt u contact op met Delft voor Elkaar. Bel +31(0)15 760 02 00 of mail naar info@delftvoorelkaar.nl. Delft voor Elkaar is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. U kunt ook langskomen bij het Wijkcontactpunt Van Bleyswijckstraat 91 in Delft. Er is een inloopspreekuur op dinsdag van 14.00 - 16.00 uur. 

Delft voor Elkaar maakt ook gebruik van een aparte WhatsAppgroep waarvoor Oekraïense vluchtelingen zich kunnen aanmelden.

Veiligheid

Pas op! Veel mensen bieden hulp, maar helaas is niet iedereen te vertrouwen. In de flyer staat waar u op moet letten.