Aanmeldpunt

Veel Oekraïense vluchtelingen zoeken onderdak in Europa en dus ook in Nederland. Delft wil ook voor vluchtelingen uit Oekraïne een gastvrije stad zijn.

Aanmelden bij Broodfabriek

Bent u vluchteling uit Oekraïne en heeft u geen onderdak? Meldt u zich dan tussen 8.00 en 23.00 uur aan bij de Broodfabriek in Rijswijk. Vanuit hier vindt de centrale coördinatie van de noodopvang plaats. En worden de vluchtelingen over de regio verdeeld, waaronder ook Delft.

Broodfabriek
Volmerlaan 12
2288 GD Rijswijk

Route naar Broodfabriek

U kunt met de tram, bus of trein naar de Broodfabriek. Bekijk de route via reisplanner 9292. Voer hier het adres van de Broodfabriek in. U ziet dan meteen welke bus, tram of trein u moet nemen.

Opvang

Bij de Broodfabriek zijn medewerkers van de gemeente en de GGD. Ook is er een arts. Zij vangen u op en zorgen dat u een slaapplaats heeft. Dat is eerst noodopvang. Later probeert de gemeente u te verhuizen naar een plek waar u langere tijd kunt blijven.

Huisdieren

Huisdieren kunnen helaas niet mee naar de opvanglocaties in Delft.

Onderdak bij familie, vrienden of gastgezin

Heeft u tijdelijk onderdak bij bijvoorbeeld familie, vrienden of een gastgezin? Dan hoeft u zich niet te melden bij de Broodfabriek. Schrijf u wel zo snel mogelijk in bij de gemeente Delft. Bel 14015 om een afspraak te maken met de gemeente. Het adres is:

Gemeente Delft
Stationsplein 1
2611 BV Delft

Vragen 

Heeft u vragen over de opvang, inschrijving in de Basisregistratie Personen (BRP) en leefgeld? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente Delft. Bel 14015.

Voor overige vragen neemt u contact op met Delft voor Elkaar. Bel +31(0)15 760 02 00 of mail naar info@delftvoorelkaar.nl. Delft voor Elkaar is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. U kunt ook langskomen bij het Wijkcontactpunt Van Bleyswijckstraat 91 in Delft. Er is een inloopspreekuur op dinsdag van 14.00 - 16.00 uur. 

Delft voor Elkaar maakt ook gebruik van een aparte WhatsAppgroep waarvoor Oekraïense vluchtelingen zich kunnen aanmelden.

Veiligheid

Pas op! Veel mensen bieden hulp, maar helaas is niet iedereen te vertrouwen. In de flyer staat waar u op moet letten.

Uw mening
Uw mening