Advies van de gemeente

Bij het verduurzamen van een monument komt meer kijken dan bij een gebouw dat geen monument is. Maar in Delft in best veel mogelijk. Dat komt omdat verduurzamen een belangrijk onderwerp is. Ook helpt verduurzamen bij het in gebruik blijven van een monument, wat belangrijk is voor het behoud.

Vergunning

Het verduurzamen moet wel in balans zijn met het behoud van het monument. Soms heeft u daarom een vergunning nodig. Het kan ook zijn dat u de vergunning kunt omzeilen met een gemeentelijke toets of dat u helemaal geen vergunning nodig heeft.

Advies

Het is niet altijd eenvoudig om zelf te achterhalen wat er allemaal kan en mag. Daarom kan de gemeente u advies geven bij concrete plannen en over de te volgen procedures. U moet wel altijd zelf met een plan komen. De gemeente kan geen plannen voor u bedenken.

Contact

Wilt u advies over het verduurzamen van uw monument? Neem dan contact op met de gemeente. De gemeente helpt u graag verder.

Eisen en richtlijnen

De gemeente volgt altijd het vastgestelde beleid. In de Uitvoeringsrichtlijnen Monumenten Delft leest u alles over de richtlijnen die belangrijk zijn bij het verduurzamen van uw monument.

Uitvoeringsrichtlijnen Monumenten Delft

In de Welstandseisen zonnepanelen staat waar u rekening moet houden bij het plaatsen van zonnepanelen op uw monument.