Gratis Energiehulp

Bijna iedereen betaalt meer voor energie. Voor veel mensen wordt het steeds moeilijker om de energierekening te betalen. De gemeente wil mensen met een laag inkomen helpen met het verlagen van het energiegebruik. De gratis Energiehulp van 015 Duurzaam helpt u hierbij.

Uw huis energiezuiniger

De Energiehulp komt bij u thuis wanneer het u uitkomt. Tijdens het bezoek helpt de Energiehulp u om uw huis energiezuiniger te maken. Met gratis adviezen en met energiebesparende materialen. Zoals ledlampen, een waterbesparende douchekop of radiatorfolie.

De Energiehulp brengt de materialen meteen voor u aan. Ook krijgt u tips om minder stroom en gas te gebruiken. Na het bezoek bespaart u meteen energie.

Gratis

Een bezoek van de Energiehulp is gratis. De materialen zoals radiatorfolie en tochtstrips zijn ook gratis. De Energiehulp brengt deze zonder kosten in uw huis aan. 

Oude apparaten vervangen

Tijdens het bezoek kan de Energiehulp meten of uw koelkast, vriezer of ander apparaat verouderd is. En te veel energie verbruikt. Als dat zo is, kan de Energiehulp u helpen om deze te vervangen door een energiezuiniger apparaat.

De voordelen op een rij

  • De Energiehulp is gratis
  • De Energiehulp geeft u advies en energiebesparende materialen op maat
  • Na het bezoek kunt u meteen energie besparen

Voor wie?

Heeft u als hoofbewoner van uw woning een uitkering? Krijgt u hulp bij uw schulden? Of krijgt u de energietoeslag? Dan krijgt u van de gemeente een brief voor een afspraak met de Energiehulp.

De Energiehulp komt ook langs bij huurders van de woningcorporaties Stedelink, Woonbron, DUWO en Vidomes. U krijgt een brief van de woningcorporatie als de Energiehulp ook bij u langskomt. Zij bellen bij u aan of u kunt zelf een afspraak maken.

Eerst energietoeslag, dan Energiehulp

Heeft u een laag inkomen? En wilt u in aanmerking komen voor Energiehulp? Dan moet u eerst de energietoeslag aanvragen. Als u energietoeslag krijgt, heeft u ook recht op de gratis Energiehulp.

Afspraak maken

U kunt op verschillende manieren een afspraak maken met de Energiehulp:

OnlineMaak een afspraak op de website van 015 Duurzaam
E-mailOf stuur een e-mail naar energiehulp@015duurzaam.nl. De Energiehulp
neemt binnen 3 werkdagen contact op om een afspraak te maken.
TelefoonU kunt ook bellen naar 06 81 57 30 73
(maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 10.00 uur)
WhatsAppOf stuur een bericht via WhatsApp naar 06 81 57 30 73

Bekijk de vragen en antwoorden voor meer informatie.

Vragen over Energiehulp

Iedere inwoner in Delft (huur en koop) kan een adviesgesprek met de energiecoach van 015 Duurzaam aanvragen.

De energiecoach geeft tips om het gebruik van gas en elektriciteit te verlagen. De 
energiecoach kan u wijzen op interessante regelingen. Van de energiecoach krijgt u geen gratis materialen. De energiecoach dicht ook geen naden of kieren voor u.

Studenten die de energietoeslag ontvangen, hebben recht op de gratis Energiehulp.

Voor veel mensen wordt het steeds moeilijker om de energierekening te betalen. De gemeente wil mensen met een laag inkomen helpen met het verlagen van het energiegebruik. De gemeente heeft de Energiehulpen van 015 Duurzaam gevraagd om u gratis hierbij te helpen.

Nee, de Energiehulp heeft geen gevolgen voor uw recht op een uitkering of energietoeslag.

Vragen over afspraak maken

De Energiehulpen gaan buurt voor buurt bij mensen langs. Ontvangt u een uitkering of de energietoeslag? Dan krijgt u ook een brief van de gemeente voor gratis Energiehulp.

Wilt u direct al beginnen met energie besparen? Neem dan contact op met de energiecoach van 015 Duurzaam. De energiecoach geeft gratis energieadvies.

De Energiehulp gaat ook langs de deuren. Bent u op dat moment niet thuis? Dan kunt u zelf een afspraak maken met de Energiehulp op een tijd dat het u uitkomt.

De Energiehulpen gaan buurt voor buurt bij mensen langs. Bent u bij de gemeente bekend als hoofdbewoner? Dan krijgt u een brief van de gemeente om een afspraak te maken met de Energiehulp.

Heeft u een laag inkomen? Dan heeft u misschien recht op energietoeslag van € 1.300. Als u de energietoeslag krijgt, kunt u ook een afspraak maken met de Energiehulp.

Vragen over een huisbezoek

Tijdens een huisbezoek helpt de Energiehulp u om uw huis energiezuiniger te maken. De Energiehulp bespreekt met u hoe u minder stroom of gas kunt gebruiken. De Energiehulp neemt een lijst met vragen met u door en geeft u dan tips. Speciaal voor uw huis en uw situatie.

U krijgt ook gratis materialen. Zoals een brievenbusklep, energieverbruiksmeter, radiatorfolie of tochtstrips. De Energiehulp brengt die direct voor u aan. De Energiehulp doet niets wat u niet wilt en na een bezoek zit u nergens aan vast.

Het huisbezoek van de Energiehulp duurt ongeveer 2 uur.

Deze tijd is nodig omdat de Energiehulp u zo goed mogelijk wil helpen met tips en maatregelen. Hiermee bespaart u dan zoveel mogelijk energie. De Energiehulp neemt hiervoor een lijst met vragen met u door. En de Energiehulp brengt tijdens het bezoek al gelijk maatregelen voor u aan. Dit kost tijd.

U hoeft aan de Energiehulp geen legitimatiebewijs te laten zien. En ook geen loonstrook. We hebben alleen uw adres en contactgegevens nodig om een afspraak in te plannen.

Bewaar de brief over de Energiehulp die u van de gemeente krijgt. Met deze brief kunt u aan de Energiehulp laten zien dat u recht heeft op deze hulp.

De Energiehulp vraagt u wel hoeveel gas en elektriciteit u gebruikt. Dit is om u zo goed mogelijk te kunnen helpen. Leg uw jaarrekening dus voor het bezoek van de Energiehulp alvast klaar.

Als u nog vragen heeft, kunt u de Energiehulp mailen of appen. Stuur een e-mail naar energiehulp@015duurzaam.nl. Of een bericht via WhatsApp naar 06 815 73 073.

De Energiehulp is onafhankelijk. De Energiehulp doet niets wat u niet wilt. Na een bezoek zit u nergens aan vast. Heeft u vragen of bent u niet tevreden? Neem dan contact op met 015 Duurzaam via contact@015duurzaam.nl.

De Energiehulp bekijkt op welke manier u het beste energie kunt besparen. Dat kan ook betekenen dat u een verouderde wasmachine, koelkast of vriezer heeft die veel elektriciteit verbruikt. En die aan vervanging toe is. De Energiehulp kan dit goed beoordelen door het elektriciteitsverbruik te meten.

Levert vervanging van het apparaat veel besparing op? Dan kunt u een cadeaubon krijgen van € 500. Hiermee kunt u een nieuwe, energiezuinigere koelkast, vriezer of wasmachine kopen.

Dit geldt alleen als u recht heeft op Energiehulp. U ontvangt dan een brief op uw naam van de gemeente Delft. Bewaar deze brief goed. De Energiehulp kan er naar vragen.