Hulp bij energiekosten

Door de stijgende energieprijzen krijgen steeds meer mensen geldproblemen. Het loon of een uitkering is niet altijd meer genoeg om de vaste lasten te betalen.  U kunt hulp krijgen bij het betalen of betaalbaar houden van uw energiekosten.

Financiële hulp bij hogere energiekosten

Heeft u een uitkering of een laag inkomen? Dan kunt u financiële hulp krijgen voor uw hogere energiekosten.

Hulp van gemeente

De gemeente heeft verschillende manieren om u te helpen met de hogere energiekosten. Kijk goed wat de voorwaarden zijn.

Hulp bij financiën

Heeft u een betalingsachterstand bij uw energierekening? Of kunt u andere rekeningen niet meer betalen? Vraag om hulp bij het oplossen van uw schulden.

Hulp bij aanvragen

Om hulp aan te vragen moet u (meestal) een formulier invullen. U kunt daarvoor hulp krijgen. Bijvoorbeeld om de compensatie voor hogere energiekosten aan te vragen.

Energie besparen

Energie besparen is goed voor het milieu. Maar zeker ook voor uw portemonnee. De gemeente werkt samen met verschillende organisaties om u hulp te bieden bij het besparen op energie.

  • Verschillende organisaties kunnen u helpen met energie besparen in uw (huur)woning. Zoals 015 Duurzaam en het Energieloket Delft.
  • Heeft u moeite om uw energierekening te betalen? En ontvangt u de compensatie voor energiekosten? Dan heeft u ook recht op gratis Energiehulp van 015 Duurzaam.
  • U kunt vaak al met kleine aanpassingen in uw woning uw energieverbruik omlaag brengen. Bekijk de tips om energie te besparen, ook voor huurders.