Horecabedrijf starten

Delft is een gezellige uitgaansstad met veel hotels, restaurants en cafés. Wilt u een horecabedrijf starten? Kijk dan eerst in de bestemmingsplannen van Delft of op uw gewenste plek een horecafunctie mogelijk is.

Inschrijven KvK

Als u een bedrijf start, bent u verplicht om uw bedrijf te registreren bij de Kamer van Koophandel. U krijgt dan ook gelijk een belastingnummer voor uw bedrijf. Het is niet nodig om uw bedrijf bij de gemeente te registreren. 

Vergunningen

Afhankelijk van het type horecabedrijf heeft u de volgende vergunningen nodig:

Openingstijden horeca

In Delft mogen horecabedrijven open zijn op:

Zondag t/m donderdag6.00 tot 1.00 uur
Vrijdag en zaterdag6.00 tot 2.00 uur
Terras9.00 tot 1.00 uur

Vrije sluitingstijden

Sommige horecabedrijven hebben vrije sluitingstijden. Deze bedrijven mogen 4 dagen in de week de hele nacht openblijven. Studentensociëteiten mogen 7 dagen in de week open zijn zonder sluitingstijdstip. Wilt u voor uw horecabedrijf ook vrije sluitingstijden? Dan kunt u dit aanvragen bij de gemeente. In de praktijk zal de gemeente dit niet snel toekennen.

Koninklijke Horeca Nederland

Koninklijke Horeca Nederland is de brancheorganisatie voor de horeca. Heeft u vragen over ondernemen in de horeca? Dan kunt u hier advies en hulp krijgen voor uw bedrijf. Kijk voor meer informatie op de website van Koninklijke Horeca Nederland. Of neem contact op met de regiomanager.