Hulp, advies en ontmoeting dichtbij

WijWest Dichtbij opent op donderdag haar deuren voor inwoners van Delft. Op deze ontmoetingsplek in winkelcentrum De Hoven, tegenover supermarkt Dirk, is iedereen welkom voor hulp, advies en ontmoeting. WijWest Dichtbij is een plek in Delft West waar Delftenaren snel en makkelijk vragen kunnen stellen én antwoorden krijgen. Bijvoorbeeld over financiën, werk en opvoeding. 

Dichtbij huis helpen

Voor WijWest Dichtbij werken verschillende organisaties samen. Zij bundelen hun krachten om de inwoners van Delft optimaal van dienst te kunnen zijn. Voortaan kunnen bewoners hier terecht met vragen over onder andere financiën, (vrijwilligers)werk, opvoeding. En over hoe zij iets voor een ander kunnen betekenen. Het doel is om de inwoners snel en dichtbij huis te helpen wanneer zij (maatschappelijke) vragen of problemen hebben. 

Drempel verlagen

Inwoners kunnen bij WijWest Dichtbij ook terecht voor hulp bij schulden. “Veel mensen ervaren een hoge drempel om hulp te zoeken bij een (overheid)instantie, zegt Tony Evers van de Financiële Winkel. “Met WijWest Dichtbij willen we die drempel verlagen, door hulp dicht bij de inwoners te organiseren.”

Meer aan de hand

De ondersteuning aan inwoners vraagt ook vaak een integrale aanpak. Schulden bijvoorbeeld komen veelal niet alleen. Vaak is er meer aan de hand waar kennis en expertise van de partners en gemeente nodig zijn. “Dan is het mooi dat we samen op één centrale plek te vinden zijn voor inwoners. Op deze manier hoeven ze niet te zoeken waar ze waarvoor moeten zijn.” Ook kunnen de partners en gemeente snel met elkaar afstemmen in het vinden van passende oplossingen.

Samenwerking

WijWest Dichtbij is een samenwerking tussen Delft voor Elkaar, Delft Support, GGZ Delfland, Werkse!, KesslerPerspectief, Doel Delfland, Herstelacademie, Lekker Bezig, Informatiepunt Digitale Overheid, Taalhuis en de Financiële Winkel. WijWest Dichtbij vindt u in winkelcentrum De Hoven tegenover supermarkt Dirk. Geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.