Vergoeding voor sport en cultuur

Wilt u uw kinderen laten sporten? Of mee laten doen aan culturele activiteiten, zoals muziek maken en toneel spelen? Maar heeft u hier geen geld voor? Vraag een vergoeding aan bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur en bespaar honderden euro’s. 

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld. De vergoeding is voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar.

Aanvraag

U kunt niet zelf een aanvraag doen. Dit doet een ‘tussenpersoon’ voor u. Bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach of professionele hulpverlener. Vul alvast het aanvraagformulier in. En neem dit mee naar de afspraak met uw tussenpersoon.

Jonger dan 18 jaar? Laat dan het formulier door je ouders invullen.

Gegevens

De tussenpersoon verzamelt samen met u alle gegevens. Bijvoorbeeld over uw inkomen. Daarna vraagt deze persoon de vergoeding aan bij het fonds. Binnen 3 weken hoort de tussenpersoon of u de vergoeding krijgt.

Krijgt u een vergoeding?

Dan kunt u uw kind aanmelden bij de sportclub, dansschool of andere organisatie. Het fonds betaalt de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub of lesgever. U ontvangt zelf geen geld.

Vergoeding

  • Vergoeding voor sporten is maximaal € 325 per jaar
  • Is de contributie minder en houdt u geld over? Dan kunt u een waardebon van maximaal  € 100 aanvragen. Hiermee kunt u sportkleding en sportartikelen kopen.
  • Vergoeding voor culturele activiteiten is € 450 per jaar
  • Is de contributie minder en houdt u geld over? Dan kunt een waardebon van maximaal € 150 aanvragen. Hiermee kunt u materialen en kleding kopen.

Tussenpersonen

De buurtsportcoaches van Delft voor Elkaar zijn bijvoorbeeld tussenpersonen. Zij helpen u graag bij de aanvraag. Bel voor meer informatie of het maken van een afspraak naar 015 - 760 02 00. Of mail naar info@delftvoorelkaar.nl.

Spelregels

Op de website van het Jeugdfonds Sport en Cultuur kunt u de spelregels lezen.