Vergoeding voor sport en cultuur voor kinderen

Algemeen

Wilt u uw kinderen laten sporten? Of mee laten doen aan culturele activiteiten, zoals muziek maken en toneel spelen? Maar heeft u hier geen geld voor? Via het Jeugdfonds Sport en Cultuur kan het wél.

Aanvraag

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur betaalt namelijk de contributie of het lesgeld. En eventueel de spullen zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument. Deze vergoeding is voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar.

U kunt zelf geen aanvraag doen. Dit doet een ‘tussenpersoon’ voor u. In Delft kunt u bijvoorbeeld hulp krijgen van de buurtsportcoaches van Delft voor Elkaar. Voor meer informatie of een afspraak belt u naar 015 760 0200. Of stuur een e-mail naar info@delftvoorelkaar.nl.

Maar u kunt bijvoorbeeld ook terecht bij een leerkracht, consulent van de Financiële Winkel of hulpverlener van Delft Support.

Wat moet u doen?

  1. Maak een afspraak met een tussenpersoon.
  2. Vul de ouderkaart in. Ben je jonger dan 18 jaar? Vraag je ouders dit formulier in te vullen.
  3. Neem de ouderkaart mee naar de afspraak met uw tussenpersoon.
  4. Vindt u de ouderkaart invullen lastig? De tussenpersoon kan u ook helpen.

Gegevens

De tussenpersoon verzamelt samen met u alle gegevens. Daarna vraagt deze persoon de vergoeding aan bij het fonds. Binnen 3 weken hoort de tussenpersoon of u de vergoeding krijgt.

Krijgt u een vergoeding?

Dan kunt u uw kind aanmelden bij de sportclub, dansschool of andere organisatie. Het Jeugdfonds betaalt de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub of lesgever. U ontvangt zelf geen geld.

Let op: U moet ieder jaar een nieuwe aanvraag doen.

Vergoeding

Per jaar kunnen per kind een sportaanvraag én cultuuraanvraag worden gedaan. Een zwemaanvraag telt als sportaanvraag. De vergoeding voor zwemles is inclusief diploma- en inschrijfgeld. Ook krijgt u een waardebon voor spullen zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument.

Spelregels

Lees hier de spelregels van het Jeugdfonds Sport en Cultuur.