Kansen ook zonder uitkering

Heeft u al langere tijd geen baan en geen uitkering en wilt u graag (weer) aan de slag? De gemeente Delft en UWV helpt u een nieuwe baan te vinden. 

U krijgt hulp als u aan de volgende voorwaarden voldoet: 

  • U woont in Delft
  • U heeft geen uitkering of alleen een ANW-uitkering (Algemene Nabestaandenwet)
  • U werkt nu niet of u werkt nu minder dan 12 uur per week
  • U wilt minimaal 12 uur per week werken
  • U bent ouder dan 27 jaar
  • U bent zeer gemotiveerd

Wat moet u doen?

Stappen Aktie
Stap 1 Schrijf u in bij UWV als werkzoekende. Daarna volgt een uitnodiging voor een gesprek. U ontvangt informatie van het UWV. De eerste 3 maanden verloopt het contact met een werkcoach via internet. 
Stap 2 Heeft u na 3 maanden nog geen werk gevonden? Dan nodigt de werkcoach u uit voor een persoonlijk gesprek. 
Stap 3 Heeft u meer ondersteuning nodig? Dan helpt een consulent van de gemeente u verder.
Stap 4 Heeft u kinderopvang nodig? Dan vergoedt de Belastingdienst en de gemeente een (groot) gedeelte van die kosten. U betaalt wel een eigen bijdrage.
Stap 5 Samen met de consulent bepaalt u welk traject de meeste kans op een baan geeft. Gaat uw werken en leren tegelijk? Gaat u vrijwilligerswerk doen in combinatie met een cursus? De gemeente betaalt uw traject als u daarmee werk vindt. 
Stap 6 U tekent een trajectovereenkomst. In die overeenkomst staan uw rechten en plichten. Deze overeenkomst is niet vrijblijvend.

Het Europees Sociaal Fonds investeert in jouw toekomst. De gemeente Delft ontvangt cofinanciering van het Europees Sociaal Fonds. Dit is voor de toeleiding van Niet-uitkeringsgerechtigden (Nuggers) naar een duurzame vorm van betaalde arbeid.