Nieuw kunstwerk Chico Mendestunnel

Algemeen

De gemeente heeft de Chico Mendestunnel in Tanthof-West gerenoveerd. Tijdens de renovatie bleek het niet mogelijk om het bestaande kunstwerk in de tunnel te houden. De tunnel is nu opnieuw gecoat en heeft ook een nieuw kunstwerk.

3 kunstenaars

De gemeente heeft 3 kunstenaars gevraagd om een ontwerp te maken voor de nieuwe muurschildering. Tot 26 april konden bewoners stemmen welke artiest straks zijn kunstwerk mag aanbrengen in de tunnel. Het ontwerp van Saïd Kinos kreeg de meeste stemmen.

Ontwerp Saïd Kinos

Saïd Kinos

Uitleg van Saïd over zijn ontwerp

In mijn werk gebruik ik taal en de visuele uiting daarvan als een kader voor mijn onderzoek naar vorm en kleur.

Voor het ontwerp van de muurschildering in de Chico Mendestunnel heb ik gekozen om het woord Motion te vertalen in een geometrisch abstract ontwerp. De toeschouwer zal hier met name naar kijken als hij/zij in beweging is door de tunnel en zal hierdoor weinig meekrijgen van de daadwerkelijke lettervormen. Mede hierom wil ik de nadruk leggen op de kleur, vorm en de overweldigende visuele ervaring die de toeschouwer hopelijk zal hebben als hij/zij zich door de tunnel beweegt.

De horizontale banen op de zijvlakken van de tunnel suggereren een gevoel van beweging en snelheid. Wellicht dat deze banen op een andere plek in de tunnel een terugkerend element kunnen vormen.