Nieuw steunpunt belastingzaken

In het stadskantoor is deze week een nieuw steunpunt van de Belastingdienst geopend. Elke vrijdag bieden Kimberley Paans, Ramazan Gököz en collega’s hier hulp aan inwoners met vragen over belastingen en toeslagen. Iedereen in Delft en omgeving kan na het maken van een afspraak gratis terecht bij het nieuwe steunpunt. 

In alle rust

“De jaarlijkse belastingaangifte start op 1 maart. We verwachten dan extra drukte bij het steunpunt”, zegt Ramazan. “Maar we helpen inwoners graag en in alle rust met het invullen van de aangifte, óók dan. We bekijken daarbij ook of mensen nog recht hebben op toeslagen.”

In gesprek 

“Als baliemedewerker gaan we écht in gesprek met mensen over hun belastingzaken en toeslagen,” zegt Ramazan. Kimberley: “Neem vorige week in ons kantoor Rotterdam. Toen vertelde een meneer mij dat het leven voor hem erg duur is geworden. Ik maakte een berekening voor zijn maximale zorgtoeslag. En ik kon hem doorverwijzen naar de gemeente voor bijzondere bijstand.”

Overzicht 

Ramazan: “We geven mensen alle aandacht, waardoor zij zich gehoord en gesteund voelen. Ontzorgen, meedenken en begrip tonen. Dat is wat we doen. Soms begrijpen mensen de brieven van de Belastingdienst niet helemaal. Stap voor stap nemen we dan het stapeltje met blauwe enveloppen door. Zo krijgen mensen weer overzicht over hun financiële situatie.”

Hulp onder één dak

Kimberly: “Samen met de gemeente bieden we brede financiële ondersteuning onder één dak. Op het stadskantoor kunnen mensen al terecht bij de Financiële Winkel. Voor informatie, advies of begeleiding bij het oplossen van geldzorgen of schulden. De collega’s van de gemeente kunnen inwoners nu direct naar ons doorverwijzen en andersom. Zo worden ze snel geholpen.”

Uitzoekwerk 

Soms moeten de Delftse baliemedewerkers eerst nog extra uitzoekwerk doen. “We proberen dan binnen een week een vervolgafspraak te maken en met duidelijke antwoorden terug te komen”, zegt Kimberly. “Dan weten mensen precies waar ze aan toe zijn.”

Maak een gratis afspraak

Wilt u gratis hulp bij belastingzaken of toeslagen? Maak dan een afspraak bij het steunpunt in het stadskantoor Delft , geopend op vrijdag van 09.00 - 16.00 uur. Dit kan online of via de BelastingTelefoon op 0800 - 0543. U kunt ook een gratis afspraak maken om te videobellen met de Belastingdienst voor hulp bij belastingzaken.