Positieve Gezondheid

In 2021 startte het programma Positieve Gezondheid. Hierin werkt de gemeente samen met bewoners om Delftse wijken gezonder en gezelliger te maken. Ook organisaties en professionals doen mee.

Buitenhof en Voorhof

De aanpak richt zich vooral op de wijken Voorhof en Buitenhof. Bewoners werken zelf aan hun gezondheid. Samen bedenken ze wat nodig is voor een gezonde wijk. Voorbeelden van initiatieven:

Café Positief Gezond

Wilt u meer weten over gezonde voeding, seksualiteit of opvoeding? Heeft u medische vragen? Of wilt u liever gewoon elkaar even ontmoeten, een kopje koffie of thee drinken en een praatje maken met andere bewoners? U bent van harte welkom.

Kijk voor meer informatie en de agenda op de pagina van Café Positief Gezond.

Wijkverbinders

In de aanpak maken bewoners verbinding met andere bewoners in de wijk. Deze wijkverbinders zetten zich in voor een gezondere leefstijl in de wijk. En er zijn wijkverbinders die zich inzetten om ongezond gedrag te voorkomen. Zoals roken, alcohol- en drugsgebruik.

De gemeente en GGD zoeken altijd nieuwe wijkverbinders. Wat doe je als wijkverbinder? En wat betekenen wijkverbinders voor de wijk? Deze wijkverbinders geven antwoord:

Meedoen?

Wilt u meedoen of heeft u nog vragen? Stuur een e-mail naar positievegezondheid@delft.nl.