Schade, zwerfvuil of groen melden

Algemeen

Ziet u iets buiten dat niet in orde is? Zoals een kapotte stoeptegel? Afval op straat of naast een container? Te veel onkruid of een volle prullenbak? Of overmatig blad van de bomen? Meld het online zodat de gemeente het kan herstellen of verbeteren.

Meldingenkaart

Op de Meldingenkaart ziet u of iemand anders al een melding over het onderwerp heeft gedaan. En wanneer de gemeente uw melding heeft afgehandeld.

Vallende bladeren

De gemeente probeert de stad zoveel mogelijk bladvrij te houden. In de herfst zet de gemeente extra in op plaatsen waar veel blad valt. Daarnaast gebruikt de gemeente in november grote bladzuigers om de stad in één keer te ontdoen van grote hoeveelheden blad.

Op meldingen over vallend blad kan de gemeente niet apart ingaan. Het opruimen van de bladeren gebeurt namelijk volgens een vaste planning.

Hoelang duurt het?

  • Gevaarlijke situatie: met spoed opgelost
  • Normale afhandeling: binnen 15 werkdagen

Meldt u iets buiten kantooruren? En kan dit niet wachten tot de volgende werkdag? Neem dan contact op met de politie.

Anoniem melden

Soms doet de gemeente het werk niet zelf. De gemeente stuurt uw melding (met uw gegevens) dan door naar de aannemer die het werk uitvoert. De aannemer kan u een bericht sturen wanneer het werk klaar is. Wilt u dit niet? Doe dan anoniem een melding.