Voor bewindvoerders

Bent u bewindvoerder en werkt u met inwoners van de gemeente Delft? Samen met u willen we hetzelfde bereiken: inwoners zo goed mogelijk helpen. Speciaal voor bewindvoerders heeft de gemeente nu de bewindvoerdersdesk.  

Op deze pagina vindt u informatie over bijvoorbeeld het indienen van een aanvraag schuldhulpverlening, bijzondere bijstand bewindvoeringskosten en belangrijke regelingen.

Bewindvoerdersdesk

De bewindvoerdersdesk is onderdeel van de Financiële Winkel van Delft. De medewerkers behandelen bijvoorbeeld de aanvragen voor schuldhulpverlening. Maar kunnen ook uw sparringpartner zijn.   

De bewindvoerdersdesk is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar via 14015. U kunt uw vragen ook mailen naar bewindvoerdersdesk@delft.nl. U krijgt binnen 2 werkdagen een reactie.

Let op! De bewindvoerdersdesk neemt alleen aanvragen voor schuldhulpverlening in behandeling.

Adviesrecht voor schuldenbewind

Wilt u bij de gemeente advies aanvragen over het (voorgenomen) schuldenbewind van uw klant? Lees dan hier meer informatie over advies over schuldenbewind.

Aanmelden voor schuldhulpverlening

Is de financiële situatie van uw klant stabiel? Dan kunt u uw klant direct aanmelden voor schuldhulpverlening. Lever hiervoor de volgende documenten in:

E-mail de documenten naar bewindvoerdersdesk@delft.nl. Het is belangrijk dat u alle documenten volledig invult. Zo voorkomt u vertraging. U kunt de checklist gebruiken of alles compleet is.

Dit kunt u verwachten

Door alle documenten in te sturen kan de gemeente de hulpvraag van uw klant vaststellen. Dat kan ook tijdens het eerste gesprek. Na ontvangst van alle documenten neemt de gemeente de aanvraag schuldhulpverlening van uw klant in behandeling.  

De Financiële Winkel van Delft werkt volgens de gedragscode van de NVVK (vereniging voor schuldhulpverlening, sociaal bankieren en bewindvoering).

Bijzondere bijstand voor kosten bewindvoering

Begeleidt u iemand met een laag inkomen of een bijstandsuitkering in Delft? Dan kunt u voor uw gemaakte kosten een aanvraag bijzondere bijstand indienen.

Zaken regelen via het Onvermogenportaal

Via het Onvermogenportaal kunt u allerlei zaken regelen voor uw klant. Bijvoorbeeld de belastingen voor de gemeente en het waterschap.