Wat kunt u nu al doen?

In 2050 gebruiken we geen aardgas meer om te koken. En om woningen te verwarmen. Dit kunt u nu al doen om uw woning klaar te maken voor de toekomst:

Bespaar energie

Bedenk hoe u energie kunt besparen. Bijvoorbeeld door te wassen op lagere temperaturen. Of door de thermostaat lager te zetten. Gebruik LED-lampen en koop energiezuinige apparaten. Kijk voor meer informatie op de pagina's:

Isoleer uw woning

Zorg voor goede isolatie van uw woning. Isoleer uw dak, vloer, gevel en ramen. U heeft dan veel minder energie nodig om uw huis te verwarmen. En daarmee bespaart u geld. Wilt u een warmtepomp in uw huis? Dan is het ook belangrijk dat u eerst goed uw huis laat isoleren.

Ventileer uw woning

Frisse lucht in huis is gezond. En met goede ventilatie in uw huis bespaart u ook energie. Er zijn ventilatiesystemen die warmte terugwinnen. Dit zorgt voor minder energiekosten.

Plaats zonnepanelen of zonneboilers

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Zonneboilers zorgen voor warm water. Met een zonneboiler op uw dak heeft u op zonnige dagen warm water in huis. Het water is ongeveer 60 graden. Net zo warm als water van een boiler op aardas. 

Elektrisch koken

Heeft u een gasoven of kookt u op gas? En gaat u uw keuken vernieuwen? Kies voor een elektrische oven en koken op inductie. Dit is veiliger dan koken op aardgas. En energiezuiniger!

Advies

Wilt u weten hoe u voor uw woning energie kunt besparen? Of heeft u vragen over zonnepanelen of een warmtepomp? Neem contact op met het Energieloket van de gemeente.

Meer tips

Kijk voor meer tips en advies over het isoleren van uw woning op de websites van: