Werknemers met geldzorgen

Heeft u personeel in dienst? En vermoedt u dat een van uw werknemers geldzorgen of schulden heeft? Informeer uw werknemers op tijd over de mogelijkheden. Zo zijn geldzorgen eerder aan te pakken. Werknemers zonder geldzorgen zijn gelukkiger, productiever en minder vaak ziek. En dat draagt weer bij aan een gezonde en stabiele bedrijfsvoering. 

Als uw werknemer in Delft woont, kan de Financiële winkel van Delft helpen een oplossing te vinden. Op deze pagina leest u wat u als werkgever kunt doen. 

Herken de signalen

Niet iedereen durft over geldzorgen te praten. U kunt als werkgever helpen door de signalen te herkennen. Denk bijvoorbeeld aan loonbeslag, vaak ziek, concentratieproblemen of niet op vakantie gaan. Op de website van Financieel Fitte Werknemers vindt u meer signalen en leest u waarom dit gedrag kan wijzen op geldzorgen of financiële problemen.

Op deze website vindt u meer informatie hoe u als werkgever uw werknemers met geldzorgen kunt helpen. Daarnaast is het ook belangrijk dat u weet waar uw werknemer terecht kan voor hulp bij geldzorgen. 

Moeilijk gesprek

Er is veel schaamte rondom geldzorgen. Werknemers zullen er niet makkelijk over praten. Kunt u uw werknemer zelf wijzen op de juiste hulp bij geldzorgen? Of doet u dat liever minder direct? De gemeente kan daarbij helpen.

Tips voor een lastig gesprek:

Hulp bij geldzorgen in Delft

De Financiële Winkel van Delft helpt u graag om uw werknemers proactief te informeren en te ondersteunen. We bespreken graag samen wat u kunt doen om uw werknemers te helpen naar een gezonde financiële situatie. Vraag een gratis adviesgesprek aan door een e-mail te sturen naar finwin@delft.nl.

Uw werknemer heeft nu hulp nodig?

  • Bij de Financiële Winkel van Delft kan uw werknemer zelf een afspraak maken voor hulp bij geldzorgen.
  • Voor hulp bij het ordenen van de thuisadministratie kan uw werknemer gratis hulp krijgen van de vrijwilligers van Geldzaken voor Elkaar. Dit is een samenwerking tussen Delft voor Elkaar, Humanitas Delft en Isofa-Schuldhulpmaatje Delft. 
    ​​​​​​

U kunt Geldzaken voor Elkaar bezoeken aan de Van Bleyswijckstraat 91 in Delft. Het loket is elke woensdag geopend van 14.00 tot 16.00 uur. De hulp is gratis en u kunt langskomen zonder afspraak.  

Handige tools voor werkgevers

  • Benieuwd wat andere werkgevers voor hun organisaties doen om het personeel met geldzaken te ondersteunen? Hier vindt u een aantal voorbeelden van werkgevers.
  • De gemeente Delft heeft een flyer gemaakt om bewustzijn te creëren over de verschillende signalen. De flyer vraagt u aan via finwin@delft.nl.
  • In de toolkit van Financieel Fitte Werknemers zijn meer materialen beschikbaar voor werkgevers om binnen de organisatie te verspreiden. Zowel voor werknemers als voor leidinggevenden, HR-professionals, de salarisadministratie, bedrijfsmaatschappelijk werk en vertrouwenspersonen. 

Woont uw werknemer niet in Delft?

Uw werknemer kan met geldzorgen altijd terecht bij de eigen woongemeente. Een budgetcoach kan u eventueel ondersteunen in het contact met verschillende gemeenten. De kosten van een budgetcoach zijn voor u.