Sneller en gemakkelijker inzicht

Delftenaren krijgen sneller en gemakkelijker inzicht in zowel financiële- als zorgregelingen waarvoor zij mogelijk in aanmerking komen. Dat kan met de online hulp en vragenlijst van Bereken Uw Recht.

Beter vindbaar

Regelingen zijn beter vindbaar en snel en duidelijk in kaart gebracht. Of het nu gaat om bijstandsregelingen, computerregelingen of hulp bij opvoeding. De regelingen worden daarmee toegankelijker voor de Delftenaar. Delft is de eerste gemeente die naast financiële regelingen ook zorgregelingen inzichtelijk maakt.

Makkelijker

Delft kent veel regelingen en mogelijkheden om inwoners te ondersteunen en te helpen. Bijvoorbeeld in de armoedebestrijding. Wethouder Gooijer (o.a. armoede): “In Delft willen we dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom hebben we veel regelingen die mensen daarbij kunnen helpen. Tegelijk maken al die verschillende regelingen het voor mensen soms lastig. Het is niet eenvoudig erachter te komen wat voor hen van toepassing is. En op welke manier ze deze regelingen kunnen aanvragen. Dit maakt dat voor hen veel gemakkelijker.” 

Persoonlijke situatie

Delftenaren vinden de online hulp op Bereken Uw Recht. Op basis van hun persoonlijke situatie krijgen zij een lijst van regelingen waarvoor zij mogelijk in aanmerkingen komen. Dat kunnen regelingen zijn voor financiële- en zorgvragen. Bijvoorbeeld bijstandsregelingen, toeslagen, computerregelingen, hulp bij ouder worden of ondersteuning bij opvoeden. Vervolgens worden zij naar de juiste plek geleid om de betreffende regeling aan te vragen. 

Stap in de goede richting

Wethouder Huijsmans (o.a. dienstverlening en digitalisering): “We willen dat onze dienstverlening toegankelijk is voor iedereen. Dat vraagt maatwerk waar dat mogelijk is. Hiermee zetten we een mooie stap in die richting. We nemen voor veel mensen een drempel weg. Mensen krijgen sneller toegang tot de voor hen beschikbare ondersteuning. Dat doen we door de veelheid aan informatie te filteren in een persoonlijk overzicht van regelingen én de te nemen stappen.”

Invullen

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. Hulp nodig? Neem dan contact op met de Formulierenbrigade.