Vergoeding voor sport en cultuur voor volwassenen

Algemeen

Bent u 18 jaar of ouder en blijft er geen geld over om mee te doen aan activiteiten zoals zwemles, muziekles, fitness, voetbal, theater- of dansles? Via het Volwassenenfonds Sport en Cultuur kan dit wél.

Aanvraag

Het volwassenenfonds betaalt de contributie of het lesgeld. En eventueel de spullen zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument. 

U kunt zelf geen aanvraag doen. Dit doet een ‘tussenpersoon’ voor u. In Delft kunt u bijvoorbeeld hulp krijgen van de buurtsportcoaches van Delft voor Elkaar. Voor meer informatie of een afspraak belt u naar 015 760 0200. Of stuur een e-mail naar info@delftvoorelkaar.nl

Maar u kunt bijvoorbeeld ook terecht bij een consulent van de Financiële Winkel of hulpverlener van Delft Support. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 14015.

Wat moet u doen?

  1. Ga na of bij de keuze van uw activiteit ook plek beschikbaar is.
  2. Maak een afspraak met een tussenpersoon.
  3. Neem de deelnemerskaart mee naar de afspraak met uw tussenpersoon. Is uw tussenpersoon een buurtcoach download dan de SBG app om de deelnemerskaart in te vullen.
  4. Vindt u het lastig om de deelnemerskaart in te vullen? De tussenpersoon kan u ook helpen.

Gegevens

De tussenpersoon verzamelt samen met u alle gegevens. Daarna vraagt deze persoon de vergoeding aan bij het fonds. Binnen 3 weken hoort de tussenpersoon of u de vergoeding krijgt.

Krijgt u een vergoeding?

Dan kunt u zich aanmelden bij de sportclub, dans- of muziekschool of andere organisaties voor het deelnemen van sport- of culturele activiteiten. Het Volwassenenfonds betaalt de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub of lesgever. U ontvangt zelf geen geld.

Let op: U moet ieder jaar een nieuwe aanvraag doen.

Voorwaarden

Uw (gezins)inkomen is niet hoger dan 110% van de bijstandsnorm. In de tabel van de bijstandsnorm kunt u dit bedrag opzoeken. 

Vergoeding

U kunt de vergoeding voor sport of cultuur 1 x per jaar en alleen voor het lopende kalenderjaar aanvragen. Een zwemaanvraag telt als sportaanvraag. Ook kunt u binnen het budget een waardebon aanvragen zoals spullen zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument.

Spelregels

Lees hier de spelregels van het Volwassenenfonds Sport en Cultuur.