Voorschool

De voorschool (voorheen peuteropvang) is voor kinderen tussen 2 en 4 jaar. Kinderen krijgen daar de ruimte om te spelen en zich te ontwikkelen. Zo worden ze spelend voorbereid op de basisschool. Naar de voorschool gaan is leuk en leerzaam.

Uren en dagdelen

Alle peuters vanaf 2 jaar mogen 2 of 3 dagdelen naar de voorschool. De dagdelen worden verdeeld over 40 weken per jaar. Het aantal uren per week is tussen 8 en 11 uur. Het aantal uren verschilt per voorschool.

Extra aandacht

Soms hebben kinderen extra aandacht nodig. Bijvoorbeeld met taal of in de ontwikkeling. Uw kind kan dan van het consultatiebureau een verwijsbrief krijgen. Hiermee mogen kinderen tussen 2,5 en 4 jaar meer uren naar de voorschool. Het gaat om 6 tot 8 extra uren. Met de voorschool bespreekt u hoe u deze extra uren verdeelt.

Voor- en vroegschoolse educatie (VVE)

Sommige voorscholen werken met Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE). Peuters met een taalachterstand kunnen hierbij extra ondersteuning krijgen.

Voorscholen in Delft

Op de kaart ziet u waar de voorscholen met VVE in Delft zijn.

VoorschoolAdres
Bambino DelftsblauwNassaulaan 54
Berend BotjePoptahof Noord 448b
De Kleine OnderzoekerBikolaan 113
Dikkertje DapSri Lankapad 1
Do-Re-MiFrederik van Eedenlaan 12
Het MuizenhuisNassaulaan 2b
IKC De EglantierRoland Holstlaan 919
Klavertje VierVan Rijslaan 4a
MelktanthofjeLepelaarpad 1
MierennestRaamstraat 67
MinimaxProfessor Krausstraat 50 
NoahKarrepad 2
Open HoekVan Alkemadestraat 4
PareltjeKristalweg 107
PinokkioFrederik van Eedenlaan 12
Ronde KringAan 't Verlaat 30
RootsBrahmslaan 42
ZO KinderopvangVan Rijslaan 8

Inschrijven

Vanaf 18 maanden kunt u uw peuter inschrijven bij een voorschool. Kies een voorschool in uw buurt maak een afspraak om kennis te maken. De voorschool vertelt u meer over het programma waarmee zij werken.

Wat kost de voorschool?

Voor de voorschool betaalt u een bijdrage. Het bedrag hangt af van uw inkomen. De voorschool kan u precies vertellen hoeveel u moet betalen. Heeft u werk? Dan kunt u bij de Belastingdienst een toeslag aanvragen.

Laag inkomen

Heeft u een uitkering van de gemeente en bent u aan het re-integreren? Dan kunt u een extra vergoeding van de gemeente krijgen. Dit is bovenop de toeslag van de Belastingdienst.